News

Dosar penal și amenzi usturătoare la azilul groazei din Pitești. Ce au mai descoperit autoritățile

Poliția din Argeș a deschis un dosar penal după ce un control la un azil din Pitești a dezvăluit că trei beneficiari erau ținuți în subsol.
11.08.2023 | 09:02
Dosar penal si amenzi usturatoare la azilul groazei din Pitesti Ce au mai descoperit autoritatile
Scandal de proporții la un azil din Pitești. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Polițiștii din județul Argeș au deschis  un dosar penal în urma unui control de urgență efectuat la un azil din Pitești, unde trei beneficiari au fost găsiți în subsol.

Scandal de proporții la un azil din Pitești

Inspectorii DSP care au reluat inspecția au descoperit că se pregătea mâncare într-o bucătărie improvizată, contrar contractului prezentat inițial de reprezentanții azilului. De asemenea, au fost depistate probleme grave în furnizarea asistenței medicale și au fost aplicate mai multe amenzi.

ADVERTISEMENT

Prefectura Argeș a informat că autoritățile au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu în conformitate cu articolul 297 Cod Penal. Inspectorii DSP au întreprins o nouă inspecție și au constatat prezența unei bucătării improvizate în care personalul azilului pregătea mâncare, inclusiv ciorbă și piure de cartofi, deși inițial s-a pretins că există un contract cu o firmă de catering. Activitatea bucătăriei a fost imediat suspendată.

“Dosar penal deschis după controlul de urgenţă făcut miercuri la un centru pentru vârstnici! Decizia a fost luată de către reprezentanții Poliţiei Argeş care au coroborat datele obţinute şi au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea prevăzută de articolul 297 Cod Penal, abuz în serviciu”, a precizat Prefectura Argeş.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au depistat mai multe nereguli

În cadrul verificărilor, s-a constatat și că asistența medicală acordată beneficiarilor azilului prezenta deficiențe semnificative. Chiar și pacienții care necesitau îngrijire medicală de specialitate nu primeau tratament adecvat, iar monitorizarea medicală a unor beneficiari nu s-a făcut de mai mult de un an.

“Au fost surprinşi să găsească angajaţii centrului în bucătărie în timp ce pregăteau mâncare: 40 de litri de ciorbă, piure de cartofi care li se servea cu mezeluri, orez cu lapte. Asta, deşi miercuri, reprezentanţii centrului au declarat şi arătat un contract cu o firmă de catering. Activitatea bucătăriei a fost suspendată“, a  anunțat prefectul de Argeş, Radu Perianu.

ADVERTISEMENT

Pe lângă aceste nereguli, Inspectoratul Teritorial de Muncă a identificat și cazuri de angajare ilegală, sancționând azilul cu mai multe amenzi  pentru aceste încălcări.

Aceste dezvăluiri vin în urma unei inspecții inițiale care a scos la iveală condiții precare de îngrijire și tratament insuficient pentru bătrânii internați la acest azil privat din Pitești. În plus față de lipsa hranei adecvate și restricțiile asupra comunicării cu familiile lor, trei beneficiari au fost găsiți în subsol, fapt care nu fusese comunicat autorităților.

ADVERTISEMENT

“DSVSA a amendat societatea cu 1.200 lei pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor”, au mai spus reprezentanții Prefecturii Argeş.

 

 

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink