News

Dosarul accidentului ministrului Lucian Bode înaintează cu dificultate. Poziția Parchetului General, la un an de la eveniment

Dosarul accidentului din august 2020 în care a fost implicat ministrul Lucian Bode înaintează cu dificultate. Ce spune Parchetul General, la un an de la evenimentul de pe Valea Oltului.
26.08.2021 | 10:57
Dosarul accidentului ministrului Lucian Bode inainteaza cu dificultate Pozitia Parchetului General la un an de la eveniment
ADVERTISEMENT

Luni, 30 august, se împlinește un an de la accidentul grav în care a fost implicat actualul ministru de Interne, fost ministru al Transporturilor, Lucian Bode. Mașina în care se afla oficialul, condusă de un ofițer SPP, a fost filmată pe drumul dintre Pitești și Râmnicu Vâlcea.

În imagini se vede cum șoferul intră de mai multe ori pe contrasens, pentru a depăși alte autoturisme. La scurt timp, mașina ministrului apare pe marginea drumului, după un impact cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus.

ADVERTISEMENT

În septembrie 2020, Parchetul Militar a preluat acest caz. Deși au trecut aproape 12 luni de la accident, se pare că acest caz se află încă ”în faza administrării probatoriului”.

Poziția Parchetului General, la un an de la accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode

După accidentul de anul trecut, un dosarul penal a fost deschis de Parchetul Judecătoriei Pitești, pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, ancheta fiind declinată apoi către Parchetul Tribunalului Militar Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat emis pentru Hotnews, autoritățile judiciare explică în ce stadiu se află acest dosar în care apare și numele ministrului Lucian Bode.

”În ceea ce privește dosarul care vizează accidentul rutier produs în cursul zilei de 30.08.2020 pe raza comunei Drăganu, județul Argeș, în urma căruia au fost vătămate trei persoane, aflat pe rolul Secției parchetelor militare, se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunilor de vătămare corporală din culpă (…) și de nerespectare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

ADVERTISEMENT

Dosarul este în faza administrării probatoriului, fiind dispusă efectuarea unei expertize medico-legale la IML ”Mina Minovici”, al cărei raport nu a fost finalizat”, anunță organele de anchetă.

După producerea acestui eveniment, prim-procurorul adjunct al Parchetului Tribunalului Militar Bucureşti, Bogdan Pîrlog, declara pentru sursa citată că, potrivit regulamentelor militare, Serviciul de Protecție și Pază era obligat să raporteze Parchetului Miliar acest accident și nu a făcut-o, astfel că vor fi făcute verificări și în acest sens.

ADVERTISEMENT

Mai trebuie precizat faptul că în aceeași zi în care dosarul a ajuns la Parchetul Militar București, dosarul a fost preluat de către Secția Parchetelor Militare din Parchetul General, din dispoziția procurorului general Gabriela Scutea.

În accidentul din 30 august 2020, Lucian Bode a fost rănit ușor, dar nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, nefiind transportat la spital.

Ministrului Lucian Bode i s-a cerut demisia după accident

Opoziția, prin vocea liderului PSD Marcel Ciolacu, a avut o reacție dură după accidentul ministrului Lucian Bode. Oficialului de la Transporturi i s-a cerut plecarea din funcție.

Cum adică e greu să faci comparații între cazul ”Gigină” și ce a făcut Bode?! Trebuiau să moară oameni, domnule Iohannis?! Ce înțeleg cetățenii de rând? Că dacă ești nesimțit, abuzezi de funcția publică avută, pui viața celorlalți în pericol, dar ești de la PNL ai protecție de la șeful statului?! Că, dacă ești ministru în guvernul său, poți să calci legea în picioare? Că, dacă ești reprezentant al partidului său poți să îți bați joc de cetățeni și să-i arunci în șanțuri?!

Iohannis trebuia să facă un singur lucru de bun simț: să ceară demisia urgentă a lui Bode! În schimb, atât a putut! Să recite aceeași placă ruginită cu PSD-ul. După giroscopul traseiștilor, Iohannis a dat-o-n bară și cu girofarul șmecherilor din guvernul Orban!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: