News

Dosarul penal deschis după accidentul în care a fost implicat Lucian Bode va ajunge la Parchetul Militar

03.09.2020 | 17:18
Dosarul penal deschis dupa accidentul in care a fost implicat Lucian Bode va ajunge la Parchetul Militar
ADVERTISEMENT

Au trecut 4 zile de când ministrul Transporturilor Lucian Bode a fost rănit ușor într-un accident rutier provocat de șoferul său personal.

Opoziția a speculat momentul și a comparat incidentul grav cu cel în carea fost implicat Gabriel Oprea în trecut, când un polițist a murit.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Klaus Iohannis își apără Guvernul liberal și găsește scuze atunci când vine vorba de Lucian Bode.

Cazul accidentului lui Lucian Bode va ajunge la Parchetul Militar

Un singur lucru e cert, mașina în care se afla Bode a intrat pe contrasens, asemeni unei bolid de Formula 1, și a comis un șir lung de ilegalități. Drept dovadă, șoferul a rămas fără carnet, iar acum dosarul va fi analizat de către Parchetul Tribunaului Militar București. Judecătoria Pitești a declinat dosarul către Parchetul Militar în condițiile în care conducătorul auto implicat avea grad militar.

ADVERTISEMENT

În primul rând pot să spun că este regretabil că se întâmplă un accident, chiar în condițiile în care în mașină se află un demnitar al statului. De aici putem să tragem cel puțin două concluzii clare. Prima, că nu este bine să te grăbești când vrei să ajungi cu mașina undeva și acesta este un lucru pe care ar trebui să îl reținem cu toții. Doi, se vede încă o dată, din păcate, foarte clar nevoia dezvoltării infrastructurii. Dar, din toată discuția, partea bună este că nu a fost nimeni grav rănit și acesta este un noroc. În rest, autoritățile competente vor face investigațiile de rigoare”, l-a scuzat pe Bode președintele Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu a fost extrem de vehement în schimb, cerându-i demisia lui Lucian Bode, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

„Cum adică e greu să faci comparații între cazul ”Gigină” și ce a făcut Bode?! Trebuiau să moară oameni, domnule Iohannis?! Ce înțeleg cetățenii de rând? Că dacă ești nesimțit, abuzezi de funcția publică avută, pui viața celorlalți în pericol, dar ești de la PNL ai protecție de la șeful statului?! Că, dacă ești ministru în guvernul său, poți să calci legea în picioare? Că, dacă ești reprezentant al partidului său poți să îți bați joc de cetățeni și să-i arunci în șanțuri?! Iohannis trebuia să facă un singur lucru de bun simț: să ceară demisia urgentă a lui Bode! În schimb, atât a putut! Să recite aceeași placă ruginită cu PSD-ul. După giroscopul traseiștilor, Iohannis a dat-o-n bară și cu girofarul șmecherilor din guvernul Orban!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Până și aliații din USR l-au urecheat pe Bode, un ministru care este atacat în ultima vreme din toate părțile.

ADVERTISEMENT

„Accidentul rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor Lucian Bode ridică multe semne de întrebare. USR cere ministrului liberal să explice public care era urgența de a se deplasa cu semnalizare acustică și luminoasă pe drumurile publice și dacă a respectat legea. USR reamintește accidentul tragic al polițistului Bogdan Gigină, petrecut tocmai într-o situație abuzivă de folosire a deplasării în regim de urgență.

USR consideră că este inadmisibil dacă tocmai ministrul Transporturilor nu a respectat legea și a încercat să scape de cozile intermidabile de pe drumul național Sibiu-Vâlcea-Pitești, folosind fără justificare girofarul, ca un sindrom al vechii clase politice de care România trebuie să se elibereze. În această situație, USR cere Poliției Române să anunțe ce verificări a făcut și ce măsuri a dispus. Accidentul ministrului Transporturilor a avut loc pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri naționale DN7, în timp ce licitațiile pentru Autostrada Sibiu-Pitești nu fac progrese”, au scris cei de la USR pe Facebook.

Serviciul de Pază și Protecție se scuză după accident

SPP și-a cerut scuze pentru incident, însă Lucian Bode nu oferă nicio reacție. „Un autoturism al Serviciului de Protecţie şi Pază, aflat în misiune, cu semnalele acustice şi luminoase pornite conform legii, a fost implicat într-un accident pe DN7, în judeţul Argeş. Maşina, condusă de un angajat SPP, se deplasa pe acest drum în condiţii de trafic extrem de agolmerat iar în zona localităţii Drăganu, a intrat în coliziune cu un alt autoturism. Serviciul de Protecţie şi Pază regretă disconfortul creat participanţilor la trafic”, a transmis SPP.

Din fericire, nimeni nu a murit în urma accidentului în care a fost implicat Lucian Bode, însă toată lumea așteaptă explicații din partea ministrului, în ceea ce putea fi o nouă tragedie.

ADVERTISEMENT