News

Doi morți și doi răniți într-un accident pe DN 7. Un șofer a ajuns cu mașina în gardul unei case

Un accident rutier grav a avut loc, vineri, pe DN 7, în județul Vâlcea. Șoferul ar fi adormit la volan și a intrat cu mașina într-un grad.
03.11.2023 | 16:11
Doi morti si doi raniti intrun accident pe DN 7 Un sofer a ajuns cu masina in gardul unei case
Doi morți și doi răniți într-un accident pe DN 7. Foto Jurnalul Olteniei
ADVERTISEMENT

Doi morți și doi răniți într-un accident pe DN 7. Evenimentul rutier s-a produs, vineri, 3 noiembrie, după ce un șofer a pierdut controlul asupra volanului și a intrat cu mașina în gardul unei case.

Doi morți și doi răniți într-un accident pe DN 7

Un accident rutier grav a avut loc pe DN 7, la kilometrul 183, în localitatea Lunca din judeţul Vâlcea. În autoturismul implicat în tragedie se aflau patru persoane, iar la volan era un cetățean bulgar, în vârstă de 52 de ani.

ADVERTISEMENT

Din primele cercetări, se pare că șoferul ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, în circumstanțe încă neclare. Astfel, autoturismul a ieși de pe carosabil și a ajuns în gardul unei locuințe de la marginea drumului.

Impactul a fost puternic, patru persoane fiind rănite. La fața locului au ajuns echipajele medicale și de poliție. Salvatorii au constatat că două dintre victime se aflau în stop cardio-respirator. Jurnalul Olteniei menționează că accidentul s-ar fi produs după ce șoferul ar fi adormit la volan.

ADVERTISEMENT

Toți cei patru oameni au fost preluați și transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Ulterior, două dintre victime au decedat. Este vorba despre două femei de 55, respectiv 80 de ani, conform presei locale.

Șoferul a fost testat pentru alcool, reieșind că nu se afla sub influența băuturilor. Polițiștii desfășoară cercetări, pentru a stabili în ce împrejurări a avut loc această tragedie soldată cu moartea a două persoane.

ADVERTISEMENT

Traficul rutier este îngreunat

În urma acestui accident, traficul rutier se desfășoară cu dificultate, potrivit reprezentanților Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Pe ambele sensuri de mers s-au format coloane de mașini.

„Recomandăm conducătorilor auto să fie foarte atenți în trafic, asigurându-se bine înainte de fiecare manevră, să nu efectueze depășiri riscante, să mărească distanța de siguranță dintre autovehicule și să respecte toate regulile de circulație, adoptând o conduită responsabilă pe tot parcursul traseului!”, transmit polițiștii.

ADVERTISEMENT

Este al doilea accident grav petrecut, vineri, în județul Vâlcea. La primele ore ale dimineții, un alt eveniment rutier a avut loc pe o trecere de pietoni de pe DN 7 – Calea București, din Râmnicu Vâlcea. Doi oameni, soț și soție, au fost loviți de un TIR în timp ce încercau să traverseze corespunzător.

Victimele, în vârstă de 73 și 67 de ani, au fost transportate la spital pentru îngrjiri medicale. Șoferul TIR-ului, un bărbat de 47 de ani, din Cluj, este cercetat de polițiști, urmând să se stabilească în ce condiții s-a petrecut incidentul.

ADVERTISEMENT