ADVERTISEMENT
News

Două botoșănence, mamă și fiică, infectate cu coronavirus, au vrut să fugă din țară. Ce s-a întâmplat în vamă

Autor: Alexandru Năstase | 01.09.2020 | 08:45
Două botoșănence, mamă și fiică, infectate cu coronavirus, au vrut să fugă din țară. Ce s-a întâmplat în vamă
Femeile au fost prinse în vamă. Sursa foto - facebook

Două botoșănence, mamă și fiică, infectate cu coronavirus, au vrut să fugă din țară. Ambele erau date în consemn la frontieră.

ADVERTISEMENT

Cele două au fost prinse la vama Borș, chiar înainte de a trece granița în Ungaria. Se aflau într-un BMW înmatriculat în Austria.

Nu s-a terminat deloc bine pentru ele. Acum s-au ales cu dosar penal. Despre cele două se știe că se aflau plasate în izolare la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Două femei infectate cu coronavirus au vrut să fugă din țară

Inițial, acestea au refuzat internarea, dar se pare că au făcut-o pentru că aveau cu totul altceva în program. Și anume, încercau să părăsească România.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Cele două femei, una de 23 de ani, cealaltă de 43 au fost prinse în Punctul de Trecere a Frontierei Borş.

ADVERTISEMENT

Erau pasagere în mașina care încerca să iasă din țară. În timpul controlului, cele două au fost identificate în baza de date, unde figurau sub măsura izolării la domiciliu.

“Cele două au fost testate la cerere, iar rezultatele au fost pozitive. Acestea au refuzat internarea și au refuzat să colaboreze cu noi. Am sesizat organele competente, am dispus carantinarea lor.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, am fost informați că au fost depistate la granția de la Borș, se îndreptau spre Austria”, a spus medicul Monica Adăscăliței, directorul executiv interimar al Direcției de Sănătate Publică din Botoșani.

Cercetările sunt continuate de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria din Oradea

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!