News

Două case din București, distruse de incendii. Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri grave

Două case au fost afectate de incendii noaptea trecută. Proprietarul unei case din sectorul 3 a ajuns la spital cu arsuri grave
17.04.2023 | 09:10
Doua case din Bucuresti distruse de incendii Un barbat a ajuns la spital cu arsuri grave
Pompierii au reușit să prevină extinderea incendiilor Sursa foto: Facebook ISU București-Ilfov
ADVERTISEMENT

Pompierii bucureșteni au intervenit noaptea trecută pentru a lichida incendii izbucnite la două case din sectoarele 3 și 4 ale Capitalei. Unul dintre ele s-a soldat cu rănirea gravă a proprietarului, în vreme ce soția sa a suferit un atac de panică.

Două case din București, distruse de incendii

Un incendiu violent a izbucnit la acoperișul unei case din sectorul 3 al Capitalei. Flăcările au surprins proprietarii dormind. Incendiul a fost semnalat de către vecinii care au observat flăcările și au apelat numărul unic de urgență 112.

ADVERTISEMENT

“Am sunat și noi, eram în casă la televizor, am văzut flacăra și am ieșit. Foișorul fiind din lemn, ardea cu flacără deschisă”, a povestit unul dintre vecini pentru Observator News.

Pompierii au intervenit rapid și au reușit să împiedice extinderea incendiului la locuințele învecinate, mai ales că pericolul era unul foarte ridicat, casele fiind situate foarte aproape una de alta.

ADVERTISEMENT

“Prima dată asta e reacția, să vedem cum ne ferim și să-i ferim și pe vecini cât putem. Sunt casele destul de apropiate, chiar unele sunt perete în perete”, au mai declarat vecinii.

Din nefericire, proprietarul locuinței a suferit arsuri grave, iar soția sa a avut un atac de panică. Ambele victime au fost transportate de către echipajele SMURD la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

“La fața locului, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Până la acest moment au existat două persoane care au solicitat îngrijiri medicale”, a declarat Nicolae Cornea, reprezentant ISU București-Ilfov:

Al doilea incendiu s-a produs în Sectorul 4

O altă casă, de data aceasta din sectorul 4, a fost afectată de un incendiu câteva ore mai târziu, în jurul orei unu și jumătate. De data aceasta, locuința la care a pornit incendiul era goală.

ADVERTISEMENT

Riscul a fost ca flăcările să afecteze o altă casă, aflată perete în perete și în care în care locuiau trei persoane. Ocupanții celei de-a doua locuințe au ieșit în siguranță din casă, după ce au fost alertați de vecini. Nimeni nu a fost rănit.

“Ardea generalizat când am ajuns la locul intervenției, am acționat cu cinci autospeciale cu apă și spumă”, a precizat Alin Boțu de la ISU București-Ilfov. A fost afectată o suprafață de 100 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT
Tags: