News

Un pompier, care a mers să-și salveze familia din incendiul izbucnit la propria casă, a fost nevoit să-și resusciteze soția

Un pompier şi-a pierdut soţia şi cei trei copii într-un incendiu devastator care i-a mistuit casa. Bărbatul era de serviciu când a izbucnit focul.
16.04.2023 | 16:40
Un pompier care a mers sasi salveze familia din incendiul izbucnit la propria casa a fost nevoit sasi resusciteze sotia
Drama trăită de pompierul Walter Stewart
ADVERTISEMENT

Soția pompierului Walter Stewart și trei copii ai cuplului au murit din cauza rănilor suferite în urma unui incendiu care a cuprins casa din Chicago a cuplului. Tatăl era de serviciu când a auzit prin radio că i-a luat foc casa, dar când a ajuns la faţa locului era prea târziu.

Doi copii au murit după trei zile

Walter Stewart a încercat din răsputeri să-şi resusciteze soția, pe Summer Day-Stewart, dar, din păcate, ea și fiul de șapte ani al cuplului, Ezra, au murit la numai câteva ore după incendiu. Cei doi copii rămași, un băiat de 2 ani și o fetiță de 9 ani, care au fost internați cu răni grave, au murit la trei zile după ce focul le-a mistuit casa.

ADVERTISEMENT

O organizație caritabilă a Departamentului de Pompieri din Chicago numită Ignite The Spirit a lansat o strângere de fonduri pentru a-l sprijini Stewart și familia sa. S-ar părea că incendiul a izbucnit în bucătăria locuinței, deși o anchetă este încă în derulare și nu știe deocamdată dacă acest incident a fost provocat intenționat sau nu.

Suspicinile cu privire la originea focului mistuitor rezidă în faptul că în locuinţa familiei Stewart erau instalate detectoare de fum în momentul incendiului, iar o vecină a spus că a văzut casa complet cuprinsă de flăcări după ce a auzit o explozie puternică.

ADVERTISEMENT

Bărbatul care și-a pierdut familia nu a fost unul dintre membrii echipei de pompieri desemnată inițial să răspundă acest apel, dar Walter Stewat s-a dus la locul incendiului auzind propria adresă pe canalele radio de comunicare internă.

„Este foarte trist”, a declarat pentru reţeaua locală WGN-TV, Perla Martinez, o locuitoare din Montclare, cartierul din Chicago în care a izbucnit incendiul. “Nu ni s-a întâmplat niciodată așa ceva până acum și ne-a luat total pe nepregătite. … Este foarte trist”.

ADVERTISEMENT

„Nu există cuvinte care să poată descrie această tragedie”, a spus Patrick Quane, director de relații publice la Uniunea Pompierilor din Chicago. „A-ți pierde familia într-un mod atât de tragic, este dincolo de puterea noastră de înțelegere”, a declarat şi Adonna Reid, capelan la Departamentul de Poliție din Oak Park

Rudele îl descriu pe Emery, copilaşul de numai doi ani, ca pe un băiețel fericit căruia îi plăcea să se joace cu mașinuţe, în timp ce Autumn, sora lui de 9 ani, era “doamna” familiei, o fetiţă foarte creativă. Îi plăcea să cânte, să interacționeze cu oamenii și era foarte deschisă.

ADVERTISEMENT

Un memorial a fost ridicat la locul tragicului incident și au fost depuse flori în faţa casei împreună cu un ursuleț și un banner pe care scria „Odihnește-te în pace”. Walter li s-a alăturat pompierilor în urmă cu câțiva ani și a fost de-a lungul vremii inclusiv paramedic ambulanță.

ADVERTISEMENT