News

Incendiu într-un bloc din Mediaș. Zeci de persoane au fost evacuate. Foto

În prima zi de Paște, un incendiu a mistuit o garsonieră dintr-un bloc de locuințe din Mediaș. Zeci de persoane au fost evacuate
17.04.2023 | 07:16
În garsonieră nu se afla nimeni la momentul producerii incendiului Sursa foto: Sibiu 100
ADVERTISEMENT

Andreea Ştefan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, a precizat că aproximativ 80 de persoane au fost evacuate duminică dintr-un bloc din municipiul Mediaş, unde, la parter, un incendiu a mistuit în totalitate o garsonieră, din cauza unui scurtcircuit electric.

Incendiu într-un bloc din Mediaș

Pompierii din Mediaș au intervenit duminică pe strada Tineretului din Mediaș pentru localizarea si lichidarea unui incendiu la un apartament situat la parterul blocului.

ADVERTISEMENT

”La față locului sunt mobilizate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială cisternă de alimentare cu apă, o autospecială de transport victime multiple, două echipaje SMURD și o ambulanță SAJ”, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, citată de Sibiu 100.

Incendiul, care se manifesta cu degajări mari de fum a fost lichidat, a mai precizat Andreea Ștefan. Potrivit acesteia, nimeni nu a fost rănit.

ADVERTISEMENT

“Incendiul a fost lichidat de pompieri, astfel că acesta nu s-a extins la alte locuinţe din imobilul de tip P+3E. A fost afectată de flăcări în totalitate o garsonieră, de aproximativ 12 mp. De asemenea, au fost afectate de fum holul şi casa scării.

Pompierii au evacuat un număr de 30 de persoane dintre care 25 erau minori. Trei adulţi şi doi minori au primit îngrijiri medicale. O persoană de 18 ani a fost transportată la CPU Mediaş cu atac de panică.

ADVERTISEMENT

Restul de patru persoane au refuzat transportul la spital. Cele 50 de persoane autoevacuate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. În garsonieră nu se afla nicio persoană în momentul izbucnirii incendiului”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu. Potrivit aceleiași surse, incendiul a fost cauzat de un “scurtcircuit electric produs la un aparat de încălzire improvizat”.

Garsonieră mistuită de flăcări la Roman

Într-un alt incendiu a fost distrusă, în noaptea de Înviere, o garsonieră din orașul Roman, județul Neamț. Focul a izbucnit într-un bloc de pe strada Mihai Viteazul din cauza unei lumânări care a fost lăsată nesupravegheată.

ADVERTISEMENT

”Incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi degajare mare de fum in interiorul unei garsoniere situată la primul etaj într-un bloc de locuinţe P+2. Din interiorul garsonierei a fost evacuat un bărbat de 53 de ani, ce prezenta arsuri.

Acesta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD TIM, ulterior fiind transportat la CPU Roman. Până la sosirea forţelor de intervenţie şapte persoane s-au autoevacuat din bloc”, a informat ISU Neamț.

Potrivit sursei citate, o femeie de 62 de ani, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD EPA deoarece s-a intoxicat cu fumul degajat de incendiu.

ADVERTISEMENT
Tags: