News

Două eleve înjunghiate într-o școală din Berlin. Ce s-a întâmplat cu atacatorul

Două eleve înjunghiate într-o școală din Berlin. Ce s-a întâmplat cu atacatorul imediat după ce a reușit să provoace panică pe holurile școlii.
03.05.2023 | 19:36
Doua eleve injunghiate intro scoala din Berlin Ce sa intamplat cu atacatorul
Două eleve înjunghiate într-o școală din Berlin. Foto: Berliner Zeitung
ADVERTISEMENT

Două eleve înjunghiate într-o școală din Berlin. Ce s-a întâmplat cu atacatorul imediat după ce a reușit să provoace panică pe holurile școlii. Atacul a avut loc la o școală gimnazială situată în cartierul Neukolln din Berlin, victimele fiind două fete de 7 și 8 ani.

Două eleve înjunghiate într-o școală din Berlin

Potrivit RBB24, una dintre fete e în stare gravă după ce a fost atacată de bărbatul care mânuia un cuțit. În cele din urmă atacatorul a fost imobilizat și reținut, potrivit unui anunț de ultimă oră al Poliției din Berlin. La fața locului au ajuns mai multe echipaje ale poliției, precum și ambulanțe.

ADVERTISEMENT

Principalul suspect are 39 de ani și și-a atacat victimele în jurul orei 15:00. Fetele înjunghiate au ajuns la spital de urgență cu ajutorul unui elicopter. Martorii spun că atacatorul a intrat în incinta școlii și a început să atace oameni la întâmplare, folosindu-se de un cuțit, sub ochii încremeniți ai altor copii care au asistat la tragedie.

”Nu știm deocamdată ce a provocat acest atac”, au transmis purtătorii de cuvânt ai Poliției. Martorii spun că atacatorul nu a încercat să fugă de la locul faptei și a așteptat să fie arestat. Curtea școlii a fost izolată de către polițiști, în timp ce tehnicienii criminaliști au ridicat probe de la locul faptei.

ADVERTISEMENT

Polițiștii percheziționaseră clădirea școlii pentru a se asigura că atacatorul nu a avut complici. ”Această procedură este standard după un astfel de act. De asemenea, trebuie clarificat dacă există și alte victime sau făptași”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Anja Dierschke. Copiii au avut voie să părăsească sălile de clasă după câteva ore de la atac, după care au fost chemați unul câte unul și apoi predați în grija părinților

Potrivit Berliner Zeitung, un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Educație, Tineret și Familie din Senat, senatorul pentru Educație Katharina Günther-Wünsch a plecat la școală imediat după ce informația a ajuns la urechile presei. Politicianul se află acum la fața locului pentru a afla despre circumstanțele atacului și pentru a-și oferi sprijinul celor care au nevoie. ”Gândurile mele sunt la copiii răniți și la familiile lor”, a transmis Wünsch.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oficiale, școala unde a avut loc atacul este sponsorizată de Biserica Evanghelică din Berlin-Brandenburg-Silezia Superioară Lusația. Oamenii legi vor încerca să afle ce l-a determinat pe bărbat să comită acest atac, iar acum mulți copii se află în stare de șoc în urma atacului și primesc consiliere.

Atacul vine în timp ce în Belgrad, la o școală din centrul orașului, nu mai puțin de 8 elevi erau uciși de un elev de 14 ani. În acest atac au fost ucise șapte fete, un băiat și paznicul școlii. Alte șapte persoane au fost rănite grav, printre care o fată împușcată în cap, care e în stare critică.

ADVERTISEMENT

Martorii spun că băiatul a deschis focul în cea mai apropiată clasă de intrarea în școală, cea unde avea ora de istorie. Profesoara de istorie în vârstă de 53 de ani e printre victime, iar Poliția a transmis că atacatorul își planificase atacul cu o lună în urmă și notase pe hârtie numele victimelor, în ordinea în care dorea să le ucidă. E neclar ce l-a motivat pe băiat să comită aceste crime, însă surse ale presei din Serbia vorbesc despre faptul că acesta fusese victimă a bullying-ului.

ADVERTISEMENT