Sport

Balaj, intervenție dură după faza controversată din Sepsi – CFR Cluj 2-1: „Execrabil. Este același arbitru”

Cristi Balaj, președintele celor de la CFR Cluj, a avut o intervenție dură în direct la TV după faza controversată din finalul meciului Sepsi - CFR Cluj, scor 2-1.
18.12.2023 | 00:30
Balaj interventie dura dupa faza controversata din Sepsi  CFR Cluj 21 Execrabil Este acelasi arbitru
Faza de la golul al doilea marcat de Vitalie Damașcan din Sepsi - CFR Cluj 2-1. Foto: captură Digi Sport.
ADVERTISEMENT
17-12-2023
21:55

Cristi Balaj, reacție vehementă după faza controversată din Sepsi - CFR Cluj 2-1

Intrat în repriza secundă, Vitalie Damașcan a înscris al doilea gol al lui Sepsi în victoria cu CFR Cluj. Reușita fotbalistului moldovean a fost analizată de VAR și a fost validată. Inițial, totul a părut regulamentar, însă reluările de după meci au indicat un posibil ofsaid la Rondon în construcția fazei. 

Cristi Balaj a avut o intervenție dură la TV și a adus acuzații la adresa lui Iulian Dima, arbitrul din camera VAR la CFR Cluj – Sepsi. „Este același arbitrul care ne-a anulat golul 4 de la Iași. Nu mai are rost să mai dezvolt subiectul.

A fost același arbitru în camera VAR (Iulian Dima). Din punctul meu de vedere, nu avem o cameră pe linia penultimului apărător, camera este pe mijlocul terenului. În mod normal, dacă atacantul cu apărătorul erau pe aceeași linie trebuia să-l vedem pe atacant, pe Rondon, în întregime.

Nu-l vedem pentru că este mascat de apărător, este mai în spate decât apărătorul, iar piciorul din spate al atacantului, al lui Rondon, este indiscutabil mai în spate decât apărătorul nostru care este aplecat în față. 

(n.r. stop cadru cu liniile trase de VAR) Execrabil, am primit poză. Ăsta e singurul cuvânt pe care o să-l spun, execrabil. Eu credeam că au tras invers liniile.

Nu trebuie să fii mare specialist la geometrie în spațiu. Este același arbitru care ne-a anulat golul 4 la Iași. Nu este prima greșeală majoră împotriva noastră”, a declarat Balaj, la TV Digi Sport

bbbb
Faza de la golul al doilea marcat de Vitalie Damașcan din Sepsi – CFR Cluj 2-1. Foto: captură Digi Sport.
17-12-2023
20:56

Golul lui Sepsi, validat după 4 minute de VAR

Arbitrajul VAR a ieșit din nou la rampă, decisiv, din păcate într-un mod negativ. Asta, pentru că golul celor de la Sepsi a fost validat, în ciuda faptului că faza trebuia oprită din start pentru un ofsaid. Ce-i drept, vizibil doar în reluări.

Cert e că a durat 4 minute ca brigada VAR să analizeze această fază, însă verdictul a fost în defavoarea celor de la CFR Cluj: gol pentru Sepsi OSK, în ciuda unui ofsaid. Așadar, încă o dată când VAR a detonat situația și așa tensionată din SuperLigă.

Mai exact, două goluri înscrise de oaspeți, dintre care unul anulat. Prima situație ”controversată” a la VAR a fost înregistrată în minutul 32, când CFR Cluj a deschis scorul printr-un șut plasat al grecului Panagiotis Tachtsidis.

Două faze la limită în Sepsi – CFR Cluj, ambele analizate de VAR

Gazdele au cerut în acel moment ca reușita să fie anulată pentru că înainte de gol, Philip Otele de la CFR ieșise cu mingea în afara terenului. O fază destul de complicată, pentru că pe imagini se vede cum mingea a ieșit, într-adevăr, în afara terenului, însă e neclar dacă a făcut-o cu întreaga circumferință.

ADVERTISEMENT

Cert e că arbitrajul VAR alături de centralul Marcel Bîrsan au decis să valideze reușita clujenilor, care astfel au intrat în avantaj la cabine, scor 1-0. Cinci minute mai târziu, în minutul 37, cei de la CFR Cluj înscriau un nou gol, însă de această dată reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid la  Daniel Bîrligea.

Reluările TV par în acest caz să fie puțin mai ușor de interpretat, pentru că fotbalistul celor de la CFR Cluj era, într-adevăr, în poziție afară din joc. FAZELE POT FI VĂZUTE AICI Marcel Bîrsan a devenit vedetă fără voia sa după FCSB – Oțelul, când a fost înjurat de Florinel Coman, pentru ca fotbalistul să ia roșu.

ADVERTISEMENT

”Îmi cer scuze pentru ce am făcut meciul trecut, îmi prezint scuzele domnului Bîrsan și îmi promit mie că nu voi mai face niciodată așa ceva.  S-a văzut urât, mi-a fost rușine, îmi pare rău, o spun cu toată sinceritatea, nu se va mai întâmpla.

O să mă vedeți doar ca la acest meci, nu voi mai comenta nimic”, a declarat Florinel Coman. Marcel Bîrsan a fost criticat atunci că nu l-a eliminat direct pe Florinel Coman pentru că a fost înjurat, astfel că a părut un arbitru slab.

ADVERTISEMENT

În schimb, Ilie Dumitrescu aprecia scuzele prezentate de Florinel Coman la finele partidei, după ce era evident că a înjurat arbitrul pentru a forța eliminarea. ”A fost sensibil la ceea ce s-a discutat, ceea ce e un lucru senzațional. Și-a cerut scuze în public, este senzațional, ne-a încântat și cu evoluția din seara asta.

În seara asta, Coman s-a ridicat la un nivel foarte bun, și pasa pentru Olaru, tot timpul periculos. Este un lider, în partea a doua a jocului, FCSB a făcut un joc foarte bun”, a declarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman ceruse practic să primească al doilea galben și, implicit, să fie eliminat, pentru a fi suspendat în Cupa României și pentru a fi pe teren cu CFR Cluj. Planul său a dat roade, însă multă lume a considerat că jucătorul celor de la FCSB nu a procedat fair-play.

ADVERTISEMENT