News

Peste două milioane de dolari strânși după ce oamenii au plătit cazări în Ucraina. Cum funcționează întreaga campanie umanitară

Peste două milioane de dolari strânși după ce oamenii au plătit cazări în Ucraina. Cum funcționează întreaga campanie umanitară și unde se duc banii strânși
06.03.2022 | 15:22
Peste doua milioane de dolari stransi dupa ce oamenii au platit cazari in Ucraina Cum functioneaza intreaga campanie umanitara
ADVERTISEMENT

La puțin timp după ce Rusia a invadat Ucraina au apărut tot felul de campanii umanitare. Una dintre ele a atras atenția, dar și peste două milioane de dolari.

De ce au plătit oamenii cazări în Ucraina

Vorbim despre o campanie de ajutorarea care a luat amploare în mediul online în ultimele zile. Concret, oameni de pe tot globul plătesc cazări în Ucraina prin AirBnb.

ADVERTISEMENT

Doar că, aceștia nu merg niciodată la destinație, ci fac lucrul acesta strict pentru a-i ajuta financiar pe localnicii prinși în invazia rusă.

A fost un succes de casă ieșit din comun pentru că, în numai două zile s-au strâns peste 2 milioane de dolari din 61.000 de rezervări care nu au fost onorate.

ADVERTISEMENT

Totul a pornit în urma unei campanii create pe rețelele sociale. Oamenii din spatele ideii au încercat în acest fel să strângă bani pentru ucrainenii din orașele bombardate de forțele ruse.

Mai mult decât atât, organizatorii i-au îndemnat pe cei care vor să ajute să rezerve camere cât mai aproape de data de check-in pentru a se asigura că Airbnb primește emite rapid plata.

ADVERTISEMENT

Interesant este peste 50% dintre rezervări au aparținut americanilor. „Azi au venit peste 10 rezervări. A fost surprinzător, e un ajutor de nădejde în acest moment.

Le-am spus rudelor și prietenilor mei că plănuiesc să folosesc acești bani pentru a-i ajuta pe oamenii noștri care au nevoie de ei în acest moment”, a declarat un ucrainean care închiriază un apartament care închiria un dormitor prin Airbnb.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că Airbnb a decis să-și suspende serviciile din Rusia și Belarus ca urmare a invaziei Ucrainei.

ADVERTISEMENT