News

Două nave comerciale, ținta rebelilor houthi. Teroriștii din Yemen au lansat șase rachete

Rebelii houthi din Yemen continuă să atace navele comerciale din Marea Roșie. Teroriștii au lansat, marți, șase rachete asupra a două ambarcațiuni.
07.02.2024 | 08:40
Doua nave comerciale tinta rebelilor houthi Teroristii din Yemen au lansat sase rachete
Rebelii houthi din Yemen au lansat șase rachete asupra a două nave comerciale. Sursa foto (descriptiv): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rebelii houthi lansează noi atacuri în Marea Roșie. Nu mai puțin de șase rachete au fost trase în urmă cu o zi asupra a două nave comerciale. Una dintre ambarcațiuni a fost avariată.

Rebelii houthi din Yemen au lansat șase rachete asupra a două nave comerciale. O ambarcațiune a fost avariată

Marți, 6 februarie, rebelii houthi din Yemen au lansat șase rachete asupra a două nave comerciale. Una dintre aceste a suferit avarii minore, a anunţat Pentagonul, citat de VOA News.

ADVERTISEMENT

Cele mai noi atacuri ale teroriștilor din zonă se adaugă pe o listă extinsă de incidente raportate în ultimele luni. Atacurile au perturbat transportul maritim mondial în ultimele săptămâni.

De notat că aceste atacuri de marți au loc la câteva ore după noi lovituri americane asupra Houthi. Un oficial al Pentagonului a declarat că forțele navale americane au doborât cel puțin una dintre rachetele lansate marți, iar altele au căzut în mare.

ADVERTISEMENT

În urma atacurilor houthi, cel mai mult a avut de suferit MV Star Nasia, un vrachier grec care arborează pavilionul Insulelor Marshall. ”MV Star Nasia a raportat o explozie în apropierea navei care a provocat pagube materiale, dar nu sunt răniţi”, se mai arată în comunicat.

Al doilea atac s-a produs în sudul Mării Roșii. Comandamentul militar american în Orientul Mijlociu (CENTCOM) a anunțat că trei rachete au vizat nava de marfă MV Morning Tide, deținută de Marea Britanie, sub pavilion Barbados.

ADVERTISEMENT

Cele mai recente analize ale specialiștilor militari din SUA spun că militanții houthi din Yemen au folosit diverse rachete și drone de fabricație iraniană în recentele atacuri în regiune.

Houthii spun că atacurile lor din Marea Roșie sunt solidare cu oamenii din Gaza

Americanii spun că nu sunt în război cu houthi. ”Nu suntem în război cu houthi. Nu căutăm să intrăm în război cu houthi, dar dacă aceștia continuă atacurile, vom continua să le perturbăm și să le degradăm capacitățile”, a declarat luni, generalul-maior Pat Ryder, secretarul de presă al Pentagonului.

ADVERTISEMENT

În replică, rebelii din Yemen afirmă că atacurile lor de la Marea Roșie sunt solidare cu oamenii din Gaza. Ei au avertizat că vor continua să lanseze rachete, în ciuda atacurilor americane și britanice.

Războiul nostru împotriva Israelului este moral. Scopul său este de a opri genocidul din Gaza și de a permite intrarea hranei, medicamentelor și combustibilului rezidenților. Acest obiectiv reprezintă voința tuturor oamenilor liberi ai lumii”, a spus Mohammed al-Bukhaiti, un oficial houthi, pe rețeaua X.

ADVERTISEMENT