News

SUA continuă să atace ținte houthi din Yemen. ”Armata a efectuat o lovitură de autoapărare”

Forțele SUA continuă să atace ținte ale rebelilor houthi din Yemen. În acest început de săptămână, americanii au vizat o serie de drone navale.
06.02.2024 | 08:31
SUA continua sa atace tinte houthi din Yemen Armata a efectuat o lovitura de autoaparare
SUA, noi bombardamente asupra rebelilor houthi din Yemen. Au fost vizate drone navale. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Forțele armate SUA din zona Mării Roșii continuă să atace ținte ale rebelilor houthi din Yemen. Luni, americanii au lansat bombardamente asupra unor drone navale cu potențial periculos din zonă.

SUA, noi bombardamente asupra rebelilor houthi din Yemen. Au fost vizate drone navale

Într-un comunicat emis marți, la primele ore ale dimineții, armata americană a declarat că a efectuat o lovitură de autoapărare împotriva a două drone houthi în Yemen. S-a luat decizia ca replică la un atac cu drone al rebelilor care a lovit o bază care găzduiește trupe americane în Siria.

ADVERTISEMENT

Forțele americane au identificat explozivele USV (drone navale) în zonele controlate de houthi din Yemen. S-a stabilit că acestea reprezintă o amenințare iminentă pentru navele marinei americane și navele comerciale din regiune”, a declarat Comandamentul Central al SUA într-o postare pe X.

Armata a efectuat o lovitură de autoapărare împotriva a două drone navale de suprafaţă încărcate cu explozibili în jurul orei 12:30 GMT”, a mai declarat Comandamentul militar american în Orientul Mijlociu (CENTCOM).

ADVERTISEMENT

Înainte de acest atac din Yemen, șase luptători kurzi au fost uciși într-un atac cu dronă care a lovit terenul de antrenament de la baza al-Omar din provincia de est a Siriei Deir el-Zour, au declarat Forțele Democratice Siriene (FDS), susținute de SUA și conduse de kurzi.

FDS i-a acuzat pe ”mercenarii susținuți de regimul sirian” că sunt în spatele atacului. Nu au fost raportate victime în rândul trupelor americane. În weekendul trecut, pe 4 februarie, SUA au efectuat noi lovituri împotriva unei rachete de croazieră Houthi.

ADVERTISEMENT

Între timp, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, s-a întâlnit cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite în cea de-a cincea vizită în regiune din octombrie, pe fondul discuțiilor menite să asigure o încetare a focului între Israel și Hamas.

SUA anunță și mai multe lovituri împotriva rebelilor susținuți de Iran din Orientul Mijlociu

În debut de februarie, SUA au avertizat că vor lua mai multe măsuri militare împotriva militanților susținuți de Iran din Orientul Mijlociu, după moartea a 3 soldați americani la o bază din Iordania.

ADVERTISEMENT

Armata americană și-a lansat ofensiva în Irak și Siria în weekend, ca răzbunare împotriva atacurilor asupra bazelor sale. Au fost vizați de bombardamente rebelii houthi din Yemen.

O parte din scopul acestor lovituri este de a elimina capabilitățile militanților susținuți de Iran din Irak și Siria care ne atacă forțele”, a declarat consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, conform The Independent.

ADVERTISEMENT
Tags: