News

Două noi focare de infecție cu Covid-19, în Iași. Zeci de bătrâni au fost trimiși în izolare

24.06.2020 | 17:59
Doua noi focare de infectie cu Covid19 in Iasi Zeci de batrani au fost trimisi in izolare
ADVERTISEMENT

Două noi focare de infecție cu noul coronavirus au fost depistate în Iași, fiind vorba de două cămine de bătrâni din județ.

Peste 50 de persoane s-au infectat, astfel cu noul coronavirus, atât din cazul beneficiarilor cât și din rândul cadrelor angajate în respectivele locații.

ADVERTISEMENT

Potrivit Digi 24, situația e îngrijorătoare pentru autorități, în condițiile în care au fost luate toate măsurile de protecție necesare, însă boala a reușit să păcălească orice regulă.

Două noi focare de infecție la Iași, în cămine de bătrâni

Potrivit datelor oficiale furnizate de autorități, într-un cămin de bătrâni s-au infectat 25 de persoane, atât beneficiari cât și cadre medicale, în timp ce al doilea cămin a înregistrat 27 de cazuri de infectare cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

La nivel centralizat pe județ, în centrele de adulți există 31 de persoane infectate din rândul cadrelor angajate în cămin, în timp ce 22 sunt în izolare. De asemenea, din rândul bătrânilor cazați în aceste instituții, 45 sunt infectați, în izolare se află 120 și 9 persoane au murit.

În centrele pentru copii s-au infectat 29 de cadre medicale, în timp ce în izolare se află 79. Din rândul copiilor, 32 au fost izolați, în timp ce 3 sunt infectați cu Covid-19. Din fericire, nu a fost înregistrat niciun deces în aceste caz.

ADVERTISEMENT

Căminele de bătrâni sunt cel mai expus loc atunci când vine vorba de infectarea cu noul coronavirus. Doar în România, de la începutul pandemiei, majoritatea județelor au raportat cazuri de cămine de bătrâni devenite focar de infecție.

Sute de oameni s-au îmbolnăvit și numărul deceselor a fost semnificativ, tocmai pentru că bătrânii sunt vulnerabili atunci când se îmbolnăvesc cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Țara noastră a înregistrat 24.826 de cazuri până în acest moment, 321 fiind în ultimele 24 de ore. În total au murit 1.555 de oameni, dar s-au recuperat 17.391. La Terapie Intensivă mai există 186 de persoane, în timp ce autoritățile au depășit 650.000 de teste efectuate.

ADVERTISEMENT
Tags: