Life

Două noi modele de mașini Dacia, produse la Mioveni: “O nouă etapă a evoluției”

Două noi modele de mașini Dacia, produse la uzina de la Mioveni. Când urmează să fie lansate. Declarațiile directorului companiei.
18.03.2023 | 15:53
Doua noi modele de masini Dacia produse la Mioveni O noua etapa a evolutiei
Dacia lansează noi modele de mașini, produse la Mioveni. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

La uzina de la Mioveni vor fi produse două noi modele de mașini Dacia. Acestea urmează să fie lansate în anii următori, potrivit directorului companiei. Iată despre ce autoturisme este vorba.

Dacia lansează două noi modele de mașini, produse la Mioveni. Când vor fi disponibile

Directorul Automobile Dacia, Mihai Bordeanu, a confirmat faptul că Duster 3 și Bigster vor fi produse în România, la Mioveni. Uzina va produce modelele cu cea mai mare valoare adăugată. Totodată, alături de cele două SUV-uri, vor mai fi produse Jogger și Logan.

ADVERTISEMENT

Compania are de gând să-și extindă gama de modele și să lanseze primul model de segment C, Dacia Bigster. Acest model urmează să fie lansat de companie în 2025.

De altfel, este luată în calcul și o posibilă creștere a capacității de producție a uzinei de la Mioveni. Abia în toamnă va fi luată o decizie în legătură cu această temă.

ADVERTISEMENT

Modele Bigster și Duster vor fi construite pe platforma CMF-b a grupului Renault, care poate găzdui modele de până la 4,6 metri lungime, cu tracțiune față sau integrală, notează Adevărul.

De assemenea, noua generație Dacia Duster va fi prezentată spre finalul acestui an. Debutul comercial va avea loc în primul trimestru al anului următor, în timp ce Dacia Bigster va apărea de piață în 2025.

ADVERTISEMENT

“Dacia a intrat într-o nouă fază a evoluției sale și se pregătește să abordeze segmentul C, mizând pe aceleași atuuri care au contribuit la succesul actual al mărcii: preocuparea de a răspunde așteptărilor clienților, oferindu-le ceea ce este esențial, la cel mai bun raport prestații/preț”, a declarat Mihai Bordeanu.

Începând cu anul 2023, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs în uzina din Tanger, Maroc, pentru a susține ofensiva în segmentul C. Noua identitate a brandului Dacia se va regăsi atât în exteriorul showroom-urilor, cât și la interior.

ADVERTISEMENT

Mai mult, din punctul de vedere al vânzărilor, Dacia are un început de an foarte de bun în România. În plan european, lucrurile stau la fel de bine din acest punct de vedere.

În planurile de viitor ale companiei este inclus și un update al gamei Sandero/Logan. Acest lucru se va întâmpla peste aproximativ doi ani. Din 2027 – 2028  sunt așteptate informații concrete despre modelele care vor mai apărea în gama Dacia.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor,...
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion