News

Două trenuri cu 400 de pasageri, blocate în Suceava. Calea ferată, acoperită de aluviuni, intervin echipele ISU

Probleme majore pe calea ferată din cauza vremii extreme. În Suceava, două trenuri cu 400 de pasageri au fost blocate din cauza aluviunilor aduse pe șine.
05.07.2023 | 17:04
Doua trenuri cu 400 de pasageri blocate in Suceava Calea ferata acoperita de aluviuni intervin echipele ISU
Două trenuri cu 400 de pasageri, blocate în Suceava. Calea ferată, blocată de aluviuni, intervin echipele ISU. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Două trenuri cu circa 400 de pasageri la bord au fost blocate, miercuri, în județul Suceava. Incidentul s-a petrecut după ce o furtună puternică a adus mai multe aluviuni pe calea ferată. La fața locului sunt mobilizate echipele ISU pentru deblocarea liniei ferate.

Două trenuri cu 400 de pasageri, blocate în Suceava. Calea ferată, blocată de aluviuni, intervin echipele ISU

Din informațiile oferite de CFR Călători, aflăm că în cursul după-amiezii de 5 iulie, din cauza aluviunilor dintre staţiile Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc, circulaţia trenurilor IR 12830 şi IR 12832 Galați–Cluj Napoca şi retur este întreruptă.

ADVERTISEMENT

În prezent, prima garnitură este blocată în staţia Sadova, iar trenul IR 12832 staţionează între staţiile Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc. ISU anunță că nu s-au raportat victime printre sutele de călători.

Niciun călător din cele două trenuri nu a avut probleme medicale. Am trimis la fața locului mai multe echipaje medicale în caz că există persoane care au nevoie. Aproximativ 400 de pasageri sunt în cele două trenuri: 200 în unul și circa 140 în celălalt.

ADVERTISEMENT

Forțele de ordine sunt la fața locului. Un agent economic va veni cu un utilaj să eliberăm calea ferată”, a declarat, la Digi24, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

În comunicatul postat pe site-ul oficial, CFR Călători mai notează că, în funcție de evoluția situației, sunt posibile și alte decalări ale orariilor trenurilor. ”Detalii despre reluarea circulaţiei pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată.

ADVERTISEMENT

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și îi asigură că face toate operațiunile necesare pentru asigurarea unui transport în siguranță”, mai anunță compania de transport.

Județul Suceava, sub alertă cod roșu de furtuni puternice

Miercuri după-amiază, mai multe județe din țară s-au aflat sub alerte cod roșu-nowcasting de fenomene extreme. Avertizarea pentru județul Suceava, zona unde s-a produs incidentul feroviar, a fost în vigoare la 14.40 până la 15.40.

ADVERTISEMENT

Au fost vizate localitățile Câmpulung Moldovenesc, Frumosu, Sadova. Aici s-au semnalat averse torențiale care au acumulat peste 40…50 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. În zonele avertizate s-au acumulat cantități de peste 40 l/mp.

ADVERTISEMENT
Tags: