Sport

Dragoș Săvulescu s-a predat în Italia! Fostul acționar de la Dinamo era condamnat în același dosar cu Radu Mazăre și Cristi Borcea

13.01.2020 | 16:39
Dragoș Săvulescu s-a predat în Italia! Fostul acționar de la Dinamo era condamnat în același dosar cu Radu Mazăre și Cristi Borcea
Fostul acționar al lui Dinamo Dragoș Săvulescu s-a predat poliției din Italia *foto: facebook
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, fost acţionar la Dinamo, s-a predat astăzi în Italia, la Napoli, arată informațiile celor de la G4media.ro.

Potrivit surselor din poliție, Săvulescu este în acest moment în custodia carabinierilor. Săvulescu a fost condamnat în februarie 2009 la în 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța, alături de Radu Mazăre și Cristi Borcea. Savulescu a fost membru al Consiliului de Administraţie al clubului din Ştefan cel Mare în perioada 2006-2011.

ADVERTISEMENT

Dragoș Săvulescu s-a predat în Italia! Era urmărit general după ce nu s-a predat autorităților

Dragoș Săvulescu primise o condamnare de 5 ani pentru complicitate la abuz în serviciu. El este acuzat că a făcut parte din grupul infracțional organizat care a prejudiciat statul cu 112 milioane de euro, prin implicarea în retrocedările ilegale de plaje și faleze de la Constanța și Mamaia.

Procurorii anticorupție au stabilit că Dragoș Săvulescu, alături de Cristian Borcea și Georgică Giurgiucanu au prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu 28 de milioane de euro. Prin intermediul societății „Holiday Club Neptun” SA. Săvulescu şi Giurgiucanu ar fi intrat, ilegal, în posesia unor drepturi succesorale ce aparţineau unei persoane în vârstă – Ivonne Aline Buzescu-Movilă.

ADVERTISEMENT

Aceasta moştenise proprietăţi impresionante în Bucureşti şi Constanţa şi lăsase partea sa din moştenire Academiei Române, printr-un testament încheiat în primăvara anului 2001.Cu ajutorul unui notar, Săvulesu și Giurgiucanu au pretins că sunt mandatari ai moștenitoarei și au cerut Primăriei Constanţa să intre în posesia unor suprafeţe de teren de 12.500.000 de metri pătraţi.

Ulterior, au vândut drepturile succesorale unor cunoscuţi sau rude, la preţuri foarte mici. Unul dintre cei care au primit o parte dintre drepturile succesorale a fost Cristi Borcea.

Ce condamnări s-au mai dat în dosarul plajelor retrocedate ilegal la Mamaia

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au oferit pedepse grele cu închisoarea pentru inculpații celebri din dosarul DNA al retrocedărilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanța și Mamaia. Condamnările sunt definitive.

ADVERTISEMENT

Astfel Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare, Nicușor Constantinescu la 5 ani de închisoare, Cristi Borcea la 5 ani și Dragoș Săvulescu a primit 5 ani și jumătate.

Instanța a decis și confiscarea plajelor din Mamaia retrocedate ilegal. Dosarul ”Retrocedărilor” a fost trimis în judecată în 28 octombrie 2008 și, după 10 ani de tergiversări, devenise cel mai vechi dosar de corupție din instanțele românești, arată sursa citată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE