Life

Drama care i-a marcat viața lui Toto Cutugno. Sora lui a murit sufocată, iar stresul l-a măcinat de la o vârstă fragedă

Toto Cutungo s-a stins din viață la vârsta de 80, dar existența i-a fost marcat încă de la o vârstă fragedă, de o adevărată dramă.
22.08.2023 | 21:07
Drama care ia marcat viata lui Toto Cutugno Sora lui a murit sufocata iar stresul la macinat de la o varsta frageda
Drama care i-a marcat viața lui Toto Cutungo. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Toto Cutungo a fost unul dintre cei mai mari muzicieni ai Italiei, însă viața sa nu a fost deloc una ușoară. A suferit o mare pierdere, iar stresul și-a pus amprenta asupra sa la o vârstă fragedă și l-a transformat într-un copil trist.

Tragedia care i-a marcat viața lui Toto Cutungo

Toto Cutungo a fost unul dintre cei mai mari cântăreți pe care Italia i-a dăruit vreodată, iar afirmația este întărită de faptul că biografia lui a fost tradusă în 55 de limbi. Boala i-a pus însă, capăt vieții, la vârsta de 80 de ani. 

ADVERTISEMENT

Artistul a cântat pe cele mai mari scene ale lumii și chiar Laura Bretan, câștigătoarea Românii au talent, a avut ocazie să-l cunoască și să cânte alături de el. Totuși, viața artistului celebru nu a fost nici pe departe una ușoară.

El s-a născut pe 7 iulie 1943, în orășelul Fosdinovo din Toscana. La botez a primit numele Salvatore, iar pasiunea pentru muzică a moștenit-o de la tatăl său, care era marinar și știa să cânte la tubă. După ce familia s-a mutat în La Spezia, atunci când avea cinci ani, Toto Cutungo a început studiile la școala de muzică.

ADVERTISEMENT

Ar fi trebuit să cânte la trompetă, dar în scurt timp a decis să studieze și tobele acordeonul și chitara. Talentele sale i-au impresionat tatăl, care a înființat o trupă și l-a pus pe el ca baterist. Acest lucru și-a pus puternic amprenta asupra sa.

Toto Cutungo a fost un copil stresat, fapt care se vede și în pozele de la acea vreme. Momentul care l-a marcat și transformat dintr-un copil vesel într-unul măcinat de tristețe a fost cel în care și-a pierdut sora.

ADVERTISEMENT

Sora lui a murit sufocată

Copila a murit sufocată cu mâncare, ceea ce a fost traumatizant pentru micuțul Toto Cutungo. Mulți dintre apropiații lui au observat că era adesea trist și gânditor. Dar pentru că mult timp și-l petrecea singur, înotând în mare, i-a venit ideea de a scrie cântece.

De altfel, pasiunea pentru muzică și-a exteriorizat-o și colecționând discuri încă din anii 1950, ajungând să aibă mai bine de 3500 de exemplare. Prima piesă, La strada Dell’amore, a scris-o la 14 ani, pentru prima iubită.

ADVERTISEMENT

A fost un muzician și scriitor greu de egalat, însă boala nu a avut milă. În 2007 a fost diagnosticat cu cancer. Toto Cutungo a fost operat, apoi a făcut chimioterapie timp de câțiva ani, reușind să se mențină în formă.

Artistul a fost căsătorit timp de mai bine de 27 de ani cu Carla, pe care a întâlnit-o la unul dintre concertele sale. Cei doi nu au reușit să aibă copii, însă Toto Cutungo a avut un băiat, rezultatul unei aventuri, pe care soția l-a acceptat și l-a primit în casa lor, scrie life.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: