Life

Drama neștiută a lui „Gogoașă” din Trăsniții. Constantin Zamfirescu și-a trăit copilăria în sanatoriu: „Mama m-a otrăvit controlat “

Multă lume îl cunoaște pe Constantin Zamfirescu pentru rolul lui Gogoașă din Trăsniții, însă puțin știu că în spatele atitudinii sale pozitive se ascunde o poveste dramatică de viață.
16.08.2022 | 16:20
Drama nestiuta a lui Gogoasa din Trasnitii Constantin Zamfirescu sia trait copilaria in sanatoriu Mama ma otravit controlat
„Gogoașă” din Trăsniții a povestit prin ce dramă a trecut în copilărie. Foto: captură Antena Stars
ADVERTISEMENT

Constantin Zamfirescu a devenit cunoscut în România odată cu interpretarea rolului lui Gogoașă din seria de comedie Trăsniții. Chiar dacă publicul a râs de atâtea ori cu poftă la glumele lui, puține persoane știu prin ce dramă a trecut în copilărie.

Drama pe care „Gogoașă” din Trăsniții a trăit-o în copilărie. Mama sa i-a administrat otravă la îndemnul medicilor

În urmă cu câțiva ani, Constantin Zamfirescu a fost operat de cancer, însă aceasta nu a fost prima problemă de sănătate cu care s-a confruntat. Din cauza unor complicații suferite la naștere, actorul cunoscut pentru rolul lui Gogoașă din Trăsniții a fost diagnosticat cu semipareză pe partea dreaptă, fapt care i-a marcat întreaga copilărie.

ADVERTISEMENT

Pe lângă asta, mamei sale i-a fost recomandată otravă pentru a-l ajuta să scape de paraziții intestinali, substanță care i-a afectat stomacul.

„Se făceau, totuși, niște analize pregătitoare și de la grădiniță aveam oxiuri. Ca să scap repede de beleaua asta, mi-au dat otravă, la propriu.

ADVERTISEMENT

Sticluța pe care o primise mama avea cap de mort pe ea și primise o cantitate ceva mai mare, pentru că dacă punea mai mult de trei picături pe un cub de zahăr, îi spuneau: ‘Arunci și încerci din nou. Nu mai mult de trei picături, că intrăm în riscuri severe’.

Deci, mama mea m-a otrăvit controlat, ca să scap repede de acei oxiuri. Dar nu pentru că așa a vrut ea și pentru că așa au vrut medicii. Tratamentul ăsta sever mi-a stricat stomacul”, a povestit „Gogoașă” pentru Antena Stars. 

ADVERTISEMENT

„M-am născut pe 1 ianuarie. Pe mama o legau la șireturi când vorbea Ceaușescu”

Constantin Zamfirescu, în vârstă de 57 de ani, a venit exact în noaptea de Revelion, iar pentru a grăbi nașterea, medicii i-au administrat mamei sale un medicament care i-a făcut rău.

„M-am născut de 1 ianuarie. Nu aveau chef medicii acum 57 de ani de naștere în noaptea de Revelion. Pe mama o legau la șireturi undeva în jurul orei 00:00, când vorbea Ceaușescu și a ajuns la maternitate. Nu avea dilatația suficientă și au estimat că voi veni pe lume la 5 dimineața și nu aveau chef să piardă Revelionul. Au făcut o nefăcută.

ADVERTISEMENT

A început un travaliu forțat în care eu m-am răsucit, m-am înfășurat cu cordonul în jurul gâtului și când m-au tras cu forcepsul, m-au strâns de gât”, a spus Constantin Zamfirescu.

Medicii l-au declarat mort, însă la contactul corpului său cu apa rece cu care a fost spălat, s-a produs un șoc termic și asta l-a readus la viață.

„S-a produs o asfixie, de fapt, un accident vascular cerebral. Și când a venit asistenta să mă spele, dar cu apă rece, pentru că nu mai avea rost să mă spele cu apă caldă, la șocul termic, mi-am revenit la viață. Nu s-a aflat că accidentul vascular a lăsat niște urme severe, semipareză pe partea dreaptă”, a adăugat actorul.

Constantin Zamfirescu a petrecut 14 ani într-un sanatoriu. Vorbea cu părinții prin intermediul cărților poștale

Pentru Constantin Zamfirescu au urmat câțiva ani buni de tratamente, petrecuți departe de părinții săi cu care comunica doar prin cărți poștale.

„Au urmat 14 ani de sanatoriu. În fiecare vară, copiii de la bloc se jucau jocurile copilăriei, iar eu eram în sanatoriu, pentru că acolo era sanatoriul de recuperare balneoclimaterică pentru probleme locomotorii. Am urmat tratamente groaznice.

În acel sanatoriu, pe perioada vacanței, o lună și jumătate, eram internat. Părinții te lasă acolo și dispar din viața ta. Comunicam cu ei doar prin cărțile poștale pe care le scriam”, a dezvăluit actorul.

De asemenea, „Gogoașă” nu putea lua parte la jocurile colegilor săi, însă, mai târziu, a ajuns să facă sport de performanță.

„Colegii mei nu mă băgau în echipele lor de fotbal, nu eram în stare de nimic. Dacă, totuși, aveau nevoie, eu eram portarul pentru că era suficient să deschid brațele și ocupam toată poarta. Să alerg nu eram capabil.

Mai târziu, din nevoia de a echilibra cât de cât masa musculară, am început să fac și sport de performanță și să depășesc nivelul unui om considerat bolnav și să ajung mai bine pregătit fizic decât colegii mei și chiar să performez în artele marțiale pe care le-am făcut”, a încheiat vedeta din Trăsniții.

ADVERTISEMENT
Tags: