Life

Drama neștiută din viața lui Gheorghe Turda. Moartea soției sale, o artistă importantă, l-a marcat profund!

Gheorghe Turda a trăit printr-un moment cumplit al vieții sale din punct de vedere sentimental. Interpretul de muzică populară a rămas văduv în urmă cu mai bine de 10 ani.
18.05.2022 | 11:13
Drama nestiuta din viata lui Gheorghe Turda Moartea sotiei sale o artista importanta la marcat profund
Gheorghe Turda a rămas văduv în urmă cu mai bine de 10 ani
ADVERTISEMENT

Gheorghe Turda este unul dintre artiștii din lumea folclorică despre care se spune că e complet! Melodiile sale dăinuie de decenii, însă cântărețul nu a fost mereu în centrul atenției doar pentru cariera sa.

Gheorghe Turda a pierdut-o pe soția sa, Elisabeta, în anul 2009

Viața sa privată a stârnit tot mai multă curiozitate din partea fanilor. Una dintre cele mai mediatizate relații ale muzicianului a fost cea cu Nicoleta Voica, de care s-a despărțit în termeni nu tocmai amiabili. Cei doi și-au reproșat tot felul de lucruri, lăsând să se înțeleagă că viața amoroasă a lui Turda nu a fost mereu roz.

ADVERTISEMENT

Dincolo de controversata relație cu Nicoleta Voica, Gheorghe Turda a mai avut o căsnicie, una care s-a sfârșit după voia lui Dumnezeu, într-un mod dramatic.

Folcloristul a trecut printr-o dramă de neimaginat în anul 2009. Puțini știu că acesta a mai fost căsătorit și nu cu oricine, ci cu o importantă balerină de la noi.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Turda a avut grijă de femeia vieții sale și noaptea, fosta lui soție confruntându-se cu o boală nemiloasă: leucemia. Elisabeta, fostă balerină la Ansamblul Rapsodia, a pierdut lupta cu afecțiunea, artistul fiind profund marcat de dispariția acesteia.

Artistul are două fete cu regretata balerină

Dansatoarea i-a lăsat, însă, lui Turda, cea mai frumoasă moștenire din viața unui om. Acesta are împreună cu fosta nevastă două fete, pe Anca și Voichița.

ADVERTISEMENT

Elisabeta și Gheorghe Turda au fost împreună timp de 37 de ani, perioadă în care au colaborat atât în plan personal, cât și profesional.

Fosta parteneră a artistului a fost înmormântată la Câmpina, la vârsta de 61 de ani. Într-un interviu mai vechi, acordat de Turda pentru revista Taifasuri, interpretul de muzică tradițională a povestit despre boala care a măcinat-o pe balerina Ansamblului Rapsodia.

ADVERTISEMENT
Gheorghe Turda, alături de fosta soție, Elisabeta. Foto: click.ro

„Dumnezeu nu a mai vrut s-o mai țină lângă mine”

Afecțiunea i s-a declanșat în anul 1987, în timpul unui turneu în care Turda a participat alături de soție în Japonia.

„În timpul unui turneu în Japonia, în 1987, soţiei mele, prim-balerină solistă a Ansamblului Rapsodia, i s-a declanşat o boală teribilă. E vorba de leucemie cronică trombocitară. Acel turneu a fost extrem de solicitant. În 35 de zile am avut 32 de concerte. A fost foarte puţin timp de odihnă.

În urma vizitei la Hiroshima a apărut boala, probabil din pricina climei şi a radiaţiilor care au persistat încă din 1945, chiar şi astăzi fiind urmări ale bombei atomice.

Din păcate, după o luptă de mai bine de 20 de ani, Dumnezeu nu a mai vrut s-o ţină lângă mine. După moartea soţiei a trebuit să-mi continuu drumul vieţii. Nu a fost deloc simplu”, spunea Gheorghe Turda pentru Taifasuri.

 

ADVERTISEMENT