Life

Produsul care se scumpește în toate magazinele. Românii au început să își facă provizii

Produsul adorat și consumat de mii de români va ajunge, în curând, un lux. Speriate de noul său preț, multe persoane au început să își facă adevărate stocuri acasă.
27.04.2024 | 19:41
Produsul care se scumpeste in toate magazinele Romanii au inceput sa isi faca provizii
Produsul adorat de mii de români a început să fie mult mai scump. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Scumpirile din ultima vreme se resimt cel mai mult la alimente. Zi de zi, românii abia mai țin pasul cu prețurile din ce în ce mai mari. Dintre toate alimentele, unul singur a trecut printr-o scumpire semnificativă. De frica de a nu plăti enorm pentru el, oamenii au început să își facă, deja, provizii.

Produsul adorat de români care a ajuns să fie un lux

Fără doar și poate, în fiecare zi asistăm la scumpirea alimentelor. Unele produse se scumpesc treptat, în timp prețul altora se resimte instant în buzunarele românilor.

ADVERTISEMENT

Deși mulți speră ca valul scumpirilor să stagneze, dar dorința lor este desparte de a deveni realitate. Unul dintre cele mai consumate și adorate produse de români a avut parte, în ultima vreme, de o scumpire drastică.

Ciocolata, căci despre ea este vorba, mai are puțin și va ajunge un lux pentru români. Boabele de cacao s-au scumpit și, din cauză că sunt materie primă, asta se resimte și pe rafturile supermarketurilor.

ADVERTISEMENT

Încă de acum câteva luni, analiștii au prezis că pe piață va avea loc un astfel de fenomen. Acum, prețul boabelor de cacao a atins un prag uriaș și pare că nu vor exista schimbări în viitorul apropiat.

Din cauza acestui fapt, pe români și nu numai îi așteaptă vești proaste. În viitor, iubitorii de ciocolată vor ajunge să plătească și de două ori mai mult pentru acest deliciu.

ADVERTISEMENT

Ciocolata va deveni din ce în ce mai scumpă din cauza prețului boabelor de cacao

În prezent, prețul unei tone de cacao a depășit pragul de 5.500 de dolari pe tonă. Fiind vorba de un întreg sistem de producere al ciocolatei, nu este de mirare că aceasta va ajunge să fie mult mai scumpă la raft.

Deși are mai multe ingrediente în compoziție, printre care lapte și zahăr, boabele de cacao sunt cele care influențează prețul ciocolatei. Fiind vorba despre o materie primă scumpă, costul celorlalte ingrediente aproape că nici nu se resimte în prețul final al ciocolatei.

ADVERTISEMENT

Boabele de cacao au început să se scumpească, în principal, din cauza condițiile meteo nefavorabile. Ploile și vijelie care au afectat zonele de dezvoltare ale boabelor de cacao și-au pus amprenta asupra prețului ciocolatei.

Momentan, românii găsesc ciocolata la raft mai scumpă cu 11-12%. Această scumpire a avut loc pe tot parcursul anului, dar, este foarte posibil ca procentul să crească. Având în vedere că boabele de cacao sunt mai scumpe cu 35%, nu este exclus ca prețul ciocolatei să atingă praguri record.

ADVERTISEMENT