Life

Drama unei adolescente, alergică la apă. Nu poate face duș sau plânge: ”Dacă beau apă, vomit, pieptul mă doare”

Coșmarul unei adolescente. Este alergică la apă, iar atunci când o bea se alege cu efecte extrem de neplăcute. Nu-i fac bine nici dușul, ploaia sau plânsul.
21.01.2023 | 00:51
Drama unei adolescente alergica la apa Nu poate face dus sau plange Daca beau apa vomit pieptul ma doare
Ce boală i-au descoperit medicii adolescentei. Sursa foto: New York Post
ADVERTISEMENT

O adolescentă în vârstă de 15 ani, din Arizona, trăiește o adevărată dramă. Are alergie la apă, iar atunci când o consumă vomită și simte dureri în piept.

Adolescenta alergică la apă. Din această cauză, tânăra are dureri la duș, când plouă sau când plânge

De asemenea, tânăra, pe nume Abigail Beck, se alege cu erupții pe piele când face duș și are senzația că i se topește pielea, pe vreme de ploaie.

ADVERTISEMENT

De teamă că s-ar putea simți tot mai rău, Abigail a evitat să mai bea apă de 12 luni. A înlocuit-o cu suc de rodie și energizante, scrie Daily Mail.

Adolescenta este încă într-o stare de confuzie față de starea sa de sănătate. A mers până acum la tot felul de medici, iar o parte i-au spus că suferă de urticarie acvagenă.

ADVERTISEMENT

Afecțiunea fetei ar fi un caz la 200 de milioane de oameni. Pentru a nu fi foarte deshidratată, doctorii îi prescriu regulat medicamente și o monitorizează în permanență pentru a vedea dacă necesită perfuzii.

De la vârsta de 13 ani Abigail a dezvoltat primele simptome. O cauză a bolii ei ar fi o substanță din apă, care nu reacționează bine în contact cu organismul său.

ADVERTISEMENT

”A fost nevoie de mult timp pentru a fi diagnosticată. Afecțiunea a progresat încet și a început să se agraveze în timp. Când ploua, durea foarte tare, se simțea ca un acid.

Lacrimile îmi fac fața roșie și mă ustură foarte tare. Dacă beau apă, vomit, pieptul mă doare și inima începe să-mi bată foarte tare”, a relatat Abigail Beck.

ADVERTISEMENT

Alergia la apă, o boală incurabilă și extrem de rară, spun medicii

Potrivit csid.ro, alergia la apă se manifestă în general femeilor, în perioada pubertății. Manifestările, precum cele ale adolescentei sau mâncărimea intensă, dispar după 30 sau 40 de minute.

De-a lungul timpului, s-au efectuat studii potrivit cărora alergia la apă ar putea fi cauzată de boli grave ca: infecția cu HIV, hepatita C sau intoleranța la lactoză.

ADVERTISEMENT
Tags: