News

Dealerul șoferului drogat de la 2 Mai, prins de Poliție cu cannabis în lenjeria intimă. Ce pedeapsă a primit amicul lui Vlad Pascu

Printre cei care îl aprovizionau cu stupefiante pe Vlad Pascu se numără Constantin Costin, poreclit "Lopată", care a fost prins de Poliție cu droguri asupra sa.
21.09.2023 | 11:03
Dealerul soferului drogat de la 2 Mai prins de Politie cu cannabis in lenjeria intima Ce pedeapsa a primit amicul lui Vlad Pascu
Vlad Pascu a declarat că se aproviziona cu stupefiante cumpărate de la "Lopată". Colaj: FANATIK, Sursa foto: Hepta, Instagram Vlad Pascu
ADVERTISEMENT

După accidentul provocat de Vlad Pascu în stațiunea 2 Mai, când s-a aflat sub influența drogurilor, a fost declanșată o anchetă care a dezvăluit cine îl aproviziona cu stupefiante pe șoferul care a omorât doi tineri, alți trei fiind internați în spital. Vlad Pascu a declarat în acest dosar că a fost aprovizionat de Duma Tudor, poreclit “Maru”, și de Constantin Costin, zis “Lopată”, care au fost reținuți.

Dealerul lui Vlad Pascu a avut 85,22 grame de cannabis asupra lui

În referatul de arestare al lui Constantin Costin este o declarație a lui Vlad Pascu care arată că, de fapt, “Lopată” furniza drogurile. “Lopată i-a adus comanda pentru atunci lui D.T., respectiv o pungă de cannabis vidată de aproximativ 250 grame cannabis, pentru care Duma i-a dat un fișic de bani lui ‘Lopată’, de diferite cupiuri. Aproape de fiecare dată am fumat împreună cannabis adus de „Lopată”. De multe ori Duma Tudor se lăuda în fața mea cu ce cumpăra de la „Lopată”, respectiv cantități mari de cannabis”, a dezvăluit Vlad Pascu.

ADVERTISEMENT

“Lopată” s-a aflat în atenția Poliției încă din octombrie 2018, când a fost prins pe o stradă din București având asupra lui cannabis. El a fost dat în judecată pentru “deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept”, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul București pe 23 noiembrie 2020, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată.

În actul de sesizare a instanţei a fost reţinut faptul că, la data de 21.10.2018, în jurul orei 21:05, inculpatul a deținut, în vederea consumului propriu, cantitatea netă de 85,22 grame Cannabis, drog de risc, fiind depistat în timp ce se afla pe o stradă din sectorul 4. S-a întocmit un proces verbal de depistare, s-au luat declarații suspectului/inculpat, dar și martorului care era cu “Lopată”.

ADVERTISEMENT

Fiind audiat, inculpatul a declarat că recunoaşte fapta astfel cum a fost descrisă în rechizitoriu şi doreşte ca judecata să aibă loc numai în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor depuse. De asemenea, a declarat că doreşte să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii dacă se va impune.

“Lopată” le-a spus polițiștilor că are marijuana asupra sa

Conform procesului verbal de depistare întocmit la data de 21.10.2018, a rezultat că în aceeaşi zi, în jurul orei 21:05, lucrătorii de poliție din cadrul D.G.P.M.B., Sector 4 Poliție, Secția 15 Poliție, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, “l-au depistat pe inculpatul Constantin Costin, care era însoțit de martorul… Întrucât cei doi afișau un comportament suspect, au fost identificați și s-a procedat la efectuarea unui control corporal al acestora”.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au relatat că au găsit droguri în chiloții lui “Lopată”. „Cu ocazia controlului corporal efectuat asupra inculpatului Constantin Costin a fost identificat, în lenjeria intimă, împachetat într-o folie, un mănunchi de resturi vegetale de culoare brun-verzui, cu miros înțepător specific, despre care inculpatul a declarat că este marijuana, pe care a primit-o de la un anume „…”, care locuiește în zona Apărătorii Patriei și are vârsta de circa 21 de ani”, se arată în dosar.

Conform concluziilor raportului de constatare tehnico – științifică, emis de Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, proba înaintată era constituită din 85,22 grame Cannabis. Audiat în cursul urmăririi penale, “Lopată” a susținut că drogurile identificate asupra sa nu îi aparțineau și că ar fi fost amenințat și constrâns de o altă persoană să le țină pentru scurt timp, până când aceasta se întoarce după ele.

ADVERTISEMENT

“Lopată” a primit o pedeapsă de 10 luni cu susendare

Cu toate acestea, instanţa a reţinut că afirmațiile lui “Lopată” sunt contrazise de declarația martorului, care nu a confirmat mărturisirile inculpatului. „În cursul urmăririi penale inculpatul a dat declaraţii neveridice, iar în cursul judecăţii a avut o poziţie sinceră, recunoscând săvârşirea infracţiunii”, se mai menționează în dosarul consultat de FANATIK. Pe 21 aprilie 2021, Tribunalul București l-a condamnat pe Constantin Costin la pedeapsa de 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ,,deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”.

Dar pedeapsa cu executare a fost suspendată, astfel că verdictul final a fost „suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 10 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani”. Pe durata termenului de supraveghere, instanța i-a impus lui “Lopată” să respecte următoarele măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de către acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului său de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, lui “Lopată” i s-a impus obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. “Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Constantin Costin Anton va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare sau în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 3, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare”, se arată în verdictul judecătorilor de la Tribunalul București.

ADVERTISEMENT