Fotbal international

Manchester City/Real Madrid – Juventus/Lyon, șocul din „sferturile” Ligii Campionilor. Ianis Hagi poate întâlni Inter

10.07.2020 | 14:20
Manchester CityReal Madrid  JuventusLyon socul din sferturile Ligii Campionilor Ianis Hagi poate intalni Inter
ADVERTISEMENT

Vineri, 10 iulie, cu începere de la ora 13:00, la sediul UEFA de la Nyon, va avea loc tragerea la sorţi a meciurilor din cadrul sferturilor de finală ale Champions League şi Europa League, competiţii care se vor reporni în august pentru încheierea acestui sezon.

Deocamdată se cunosc doar numele a patru echipe în Champions League, deoarece pandemia de coronavirus a stopat în martie manşa retur a optimilor de finală pentru ultimele patru meciuri: Bayern Munchen – Chelsea, Manchester City – Real Madrid, Barcelona – Napoli şi Juventus – Lyon. Returul optimilor este stabilit pentru data de vineri, 7 august.

ADVERTISEMENT

Momentan, cele patru echipe care au obţinut accesul în sferturi sunt PSG, în premieră, Atalanta, mare performanţă la prima participare, Atletico Madrid (a eliminat-o cu dublă victorie pe deţinătoarea trofeului, Liverpool) şi Leipzig, altă premieră pentru o fază atât de înaintată a competiţiei.

UPDATE 10 iulie, ora 14:00 / A început tragerea la sorți pentru sferturile de finală și semifinalele Europa League.

ADVERTISEMENT

Sferturi de finală

  • Wolfsburg/Șahtior – Eintracht/Basel (meci 1)
  • Man. United/LASK – Basaksehir/Copenhaga (meci 2)
  • Inter/Getafe – Rangers/Leverkusen
  • Olympiakos/Wolverhampton – Sevilla/AS Roma

Semifinale

  • Învingătoare sfert 4 – Învingătoare sfert 2
  • Învingătoare sfert 1 – Învingătoare sfert 3
ADVERTISEMENT

UPDATE 10 iulie, ora 13:00 / A început tragerea la sorți pentru sferturile de finală și semifinalele Ligii Campionilor.

Sferturi de finală

  • Manchester City/Real Madrid – Juventus/Lyon (meci 1)
  • RB Leipzig – Atletico Madrid (meci 2)
  • Barcelona/Napoli – Bayern/Chelsea (meci 3)
  • Atalanta – PSG (meci 4)
ADVERTISEMENT

Semifinale

  • Învingătoare sfert 1 – Învingătoare sfert 3
  • Învingătoare sfert 4 – Învingătoare sfert 2

În urma acestor împerecheri, am putea avea parte de un șoc Real Madrid – Barcelona în semifinale, asta bineînțeles dacă Realul va reuși să întoarcă rezultatul cu Manchester City și apoi să elimine învingătoarea dintre Juventus și Lyon.

https://www.uefa.tv/video/live/147424/


UPDATE 10 iulie, ora 12:35 / La ora 13:00 va începe tragerea la sorți pentru sferturile de finală și semifinalele Ligii Campionilor. Meciurile vor avea loc într-un sistem Final 8 la Lisabona, cu porțile închise, pe stadioanele „Da Luz” și „Jose Alvalade”, după cum urmează:

  • 12,13, 14 și 15 august – sferturi de finală;
  • 18 și 19 august – semifinale;
  • 23 august – finala („Da Luz”);

Până în acest moment, sunt calificate la turneul final PSG, RB Leipzig, Atletico Madrid și Atalanta. Celelalte 4 formații se vor cunoasște pe 7 și 8 august, când se vor disputa meciurile retur din optimi: Bayern – Chlesea (3-0 în tur), Barcelona – Napoli (1-1), Manchester City – Real Madrid (2-1) și Juventus – Lyon (0-1).


Tragerea la sorţi pentru sferturile de finală în Champions League şi Europa League pe Digi Sport, Telekom Sport, Look TV şi Eurosport

Vineri, 10 iulie, de la ora 13:00 va avea loc la Nyon tragerea la sorţi a meciurilor din cadrul sferturilor de finală din Champions League şi Europa League. Evenimentul va putea fi urmărit în direct pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look TV şi Eurosport. De asemenea, veţi putea fi la curent cu această tragere intrând pe site-ul FANATIK.RO şi urmărind LIVE VIDEO evenimentul.

Şi dintre echipele care mai au de jucat returul optimilor una pare a nu mai avea nici o problemă. Este vorba de Bayern Munchen, care a spulberat pe Chelsea la Londra, cu scorul de 3-0. Şi Manchester City a făcut un pas important, dar nu decisiv, după succesul cu 2-1 la Madrid, în faţa lui Real. Juventus are de recuperat un neaşteptat 0-1 de la Lyon, iar Barca şi Napoli pleacă de la remiza din Italia, scor 1-1.

S-a adoptat soluţia unui turneu Final 8 în ambele competiţii

Faptul că se va juca fără spectatori schimbă mult datele problemei şi măreşte şansele echipelor cotate ca outsideri de a putea produce surpriza.

Ca urmare a situaţiei provocată de pandemie, continuarea competiţiei nu se va mai face după modelul clasic, manşe tur – retur în sferturi şi semifinale, ci printr-un turneu Final 8, UEFA încredinţând această misiune Lisabonei, cu cele două stadioane de top, Da Luz şi Jose Alvalade. Se va juca atât în sferturi, cât şi în semifinale în manşă unică.

Patru oraşe din Germania pentru meciurile din Europa League

Şi în Europa League se va merge pe acelaşi procedeu, doar că nu a fost găsit un oraş care să poată îndeplini condiţiile perfecte pentru Final 8, cu două stadioane ultramoderne. Aşa încât sferturile, semifinalele şi finala vor avea loc în Germania, dar în patru oraşe: Duisburg, Gelsenkirchen, Koln şi Dusseldorf.

În Europa League tragerea la sorţi va fi şi mai aproximativă, deoarece aici nu au apucat să se joace decât partidele din prima manşă a optimilor de finală, iar două confruntări, Inter – Getafe şi Sevilla – Roma nu s-au jucat deloc, în primul caz spaniolii refuzând să facă deplasarea la Milano, iar în al doilea italienii negăsind modalitatea de a ajunge în Andaluzia.

Programul returului optimilor de finală în Europa League

Ambele se vor juca în luna august. Pentru partidele retur din optimi data de disputare este 5 august.

Iată programul meciurilor din Europa League ce urmează să desemneze echipele calificate în sferturi de finală:

Miercuri, 5 august

Copenhaga – Basaksehir (în tur 0-1), Basel – Frankfurt (3-0), Man. United – LASK Linz (5-0), Wolverhampton – Olympiakos (1-1), Leverkusen – Rangers (3-1), Şahtior Doneţk – Wolfsburg (2-1). Totodată se vor juca şi partidele Inter – Getafe şi Sevilla – Roma, care nu au avut loc pe 12 martie.

ADVERTISEMENT
Tags: