News

DSU avertizează: Există un nou fake news despre Raed Arafat. Care este informația falsă

12.03.2021 | 09:05
DSU avertizeaza Exista un nou fake news despre Raed Arafat Care este informatia falsa
ADVERTISEMENT

DSU a trimis atenționări cu privire la un fake news care circulă despre Raed Arafat. Nu este prima dată când secretarul de stat e prins în astfel de informații false.

„Diseminarea informațiilor false, din surse nesigure, au scopul de a crește gradul de neîncredere a populației în autoritățile implicate direct în gestionarea situației generate de coronavirusul SARS-CoV-2”, transmite DSU, potrivit Gândul.

ADVERTISEMENT

“Slujba de Paște se poate devansa până la ora 22:00 sau reprograma pentru a doua zi” Raed Arafat – aceasta este informația falsăcare circulă în spațiul virtual.

Raed Arafat în centrul unui nou fake news. “Slujba de Paște se poate devansa până la ora 22:00”

„Dat fiind caracterul vădit tendențios al informațiilor aflate în spatele acestei “declarații” ce au ca scop sporirea și accentuarea stării de tensiune, de revoltă, în rândul populației, fiind în contextul apropierii sfintelor sărbători pascale, această informație de tip FAKE NEWS, a adoptat o nouă strategie de răspândire mai rapidă a mesajului. “Declarația”, pentru a putea atinge nivelul de credibilitate scontat, se continuă cu stipularea unei surse credibile, respectiv DIGI24, ceea ce a condus inevitabil la propagarea masivă a știrii pe diverse canalele media”, arată DSU.

ADVERTISEMENT

„Diseminarea informațiilor false, din surse nesigure, au scopul de a crește gradul de neîncredere a populației în autoritățile implicate direct în gestionarea situației generate de coronavirusul SARS-CoV-2 și a măsurilor luate în vederea scăderii numărului de infectări, pe plan național.

Din acest motiv, dorim să informăm cetățenii să fie atenți la sursele de informare pe care le aleg sau pe care le consideră credibile”, atenționează DSU.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, Raed Arafat s-a aflat în mijlocul uni alt fake news

În noiembrie 2020, pe internet a circulat un text în care se preciza că Raed Arafat ar fi recomandat printre altele ca partenerii de viață să nu doarmă în același pat.

”Vom pregăti o legislație imediat după alegeri pentru a putea verifica dacă se țin petreceri în locuințe. Până atunci încurajez să raportați la linia verde aceste cazuri, cu eventuale capturi pentru a identifica persoanele și a le amenda corespunzător. Masca trebuie purtată și în casă mai ales dacă există vârstnici sau copii, recomand ca partenerii de viață să nu doarmă în același pat. Nu putem verifica asta deocamdată, e doar recomandare. Dar în viitor vom putea verifica!”, se arăta în mesajul din 2020 care s-a dovedit a fi un Fake News.

ADVERTISEMENT

Și atunci DSU a intervenit pentru a stopa acele informații false.

Tags: