Sport

Dublu duel Universitatea Craiova – Farul în weekend! Crucial în lupta pentru titlu în SuperLiga, dar și în Liga Elitelor

Universitatea Craiova - Farul Constanța este o partidă cu repetiție în acest weekend, fiindcă oltenii și „marinarii” se vor confrunta și la nivel de juniori într-un meci cu miză.
13.05.2023 | 12:20
Dublu duel Universitatea Craiova  Farul in weekend Crucial in lupta pentru titlu in SuperLiga dar si in Liga Elitelor
Dublu duel pentru Universitatea Craiova - Farul! Derby pentru cupele europene și între „perlele” din Bănie și Constanța. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Deși toate privirile suporterilor sunt îndreptate către Universitatea Craiova – Farul Constanța din SuperLiga, o partidă cu miză importantă între olteni și „marinari” va fi și la juniori. Talentele din academiile celor două formații se luptă pentru cupele europene și în Liga Elitelor.

Dublu duel pentru Universitatea Craiova – Farul! Derby pentru cupele europene și între „perlele” din Bănie și Constanța

Spectacol garantat la Universitatea Craiova – Farul Constanța pentru suporterii care vor fi prezenți pe stadionul „Ion Oblemenco” de la ora 21:30, dar și cei care se vor afla în fața ecranelor. Elevii lui Eugen Neagoe și Gică Hagi joacă pentru cupele europene, respectiv titlul de campioană a României.

ADVERTISEMENT

Oltenii au anunțat că sunt conștienți de miza importantă a confruntării din Bănie, iar Eugen Neagoe speră ca jucătorii să îi facă bucuroși pe fani. FANATIK a anunțat în exclusivitate că aproape 11.000 de bilete s-au vândut cu o zi înainte de derby-ul cu Farul Constanța.

O miză importantă este și în Liga Elitelor pentru cele două formații, deoarece Universitatea Craiova și Farul joacă un meci decisiv pentru un loc în finală. Oltenii s-au impus cu 2-1 pe teren propriu, iar calificarea se va juca la Constanța duminică, de la ora 12 pe terenul central din Academia Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

Atât Farul Constanța, cât și Universitatea Craiova sunt considerate favorite în finală cu câștigătoare dintre FCSB și UTA Arad. Miza este mare în Liga Elitelor, deoarece formația care își va trece trofeul în vitrină va reprezenta România în UEFA Youth League și ar putea pune mâna pe o sumă de aproximativ 250.000 de euro.

În duelul de la juniori ar fi putut apărea și vedete din SuperLiga precum Jovan Markovic, Ștefan Baiaram, Vladimir Screciu din tabăra oltenilor, dar și Adrian Mazilu, Enes Sali, Dan Sîrbu, Louis Munteanu sau Andrei Borza. FRF a modificat regulamentul în vara anului trecut, astfel că pe lângă jucătorii U19 pot fi foloșiți și trei fotbaliști U21.

ADVERTISEMENT

Cum miza din SuperLiga nu este de neglijat pentru Eugen Neagoe și Gică Hagi este greu de crezut că cei doi tehnicieni ar putea să renunțe la unul dintre jucători. Însă, vedetele de la Farul Constanța și Universitatea Craiova ar putea totuși să apară în finala Ligii Elitelor, așa cum se poate întâmpla cu Rareș Pop de la UTA Arad sau Ștefan Târnovanu sau Octavian Popescu de la FCSB.

Universitatea Craiova și Farul Constanța atrag privirile și la juniori! Mihai Rotaru, ofertă pentru Adrian Mazilu înainte să devină o senzație în SuperLiga: „Nu a luat-o în calcul la vremea respectivă”

Universitatea Craiova și Farul Constanța sunt într-o competiție aprigă și la juniori, iar talentele din Centrele de Copii și Juniori ale formațiilor impresionează în fiecare sezon. Mihai Rotaru a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGAi-a făcut o ofertă lui Gică Hagi pentru Adrian Mazilu după o finală pierdută de „marinari”.

ADVERTISEMENT

„Farul are prin definiție cel mai puternic centru de copii și juniori din România sau, mai bine spus, cel mai bine organizat. Adică, la ei echipele, ca și organizare de joc, sunt peste orice din România. Și, totuși, noi i-am bătut în două finale. O dată le-am dat cu terenul în cap, 4-1 la noi aicea.

”După finală i-am făcut o ofertă lui Gică de 300.000 de euro pentru Mazilu, dar nu a luat-o în calcul la vremea respectivă. Nu apăruse pe firmament, nu știa nimeni de Mazilu. Oferta a fost făcut anul trecut, în mai.

Nu am eu ochi, dar și dacă nu ai ochi îl vezi pe Mazilu. Zoli Iașko l-a sunat pe Ovidiu Costeșin după meciul nostru de acum, când am luat bătaie, și i-a spus ‘bine, mă, și voi doreați să ne dați 30.000 pe Mazilu’. Și Ovidiu i-a zis ‘vezi că erau 300.000, nu 30.000’”, spunea Mihai Rotaru.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,60 este cota pentru „1 solist” la meciul Universitatea Craiova – Farul Constanța

ADVERTISEMENT