Sporturi

Turul 1 la Rogers Cup: Sorana Cîrstea o învinge pe Monica Niculescu. Begu şi Bogdan, eliminate dramatic!

07.08.2018 | 23:43
Turul 1 la Rogers Cup Sorana Cirstea o invinge pe Monica Niculescu Begu si Bogdan eliminate dramatic
ADVERTISEMENT

Cinci românce în programul de marţi la Rogers Cup 2018. O zi plină pentru tenisul feminin românesc în Canada în cea de-a doua zi de cincurs la Montreal. Vezi detaliile partidelor şi programului zilnic de la Montreal accesând aplicaţia de mai jos

UPDATE / Irina Begu a fost eliminată în primul tur la Montreal, după un meci maraton cu Ashleigh Bartey, scor 3-6, 6-1, 5-7.

ADVERTISEMENT


UPDATE / Sorana Cîrstea a învins-o pe Monica Niculescu în duelul românesc de la Rogers Cup: 3-6, 6-4, 6-4


Cinci românce vor intra în concurs în cea de-a doua zi la Montreal. O zi plină pentru tenisul feminin românesc în Canada: nu mai puţin de cinci românce vor intra astăzi pe teren pentru partidele lor din turul inaugural la Rogers Cup, turneu de categorie Premier 5 care se desfăşoară în această săptămână la Montreal.

ADVERTISEMENT

Începând cu ora 18.00, ora României, Irina Begu va evolua în primul tur al Rogers Cup cu australianca Ashleigh Barty, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 15. Acesta va fi primul meci pe terenu Banque Nationale. Aceasta va fi prima întâlnire dintre cele două sportive.

Cinci românce în programul de marţi la Rogers Cup 2018

Monica Niculescu, locul 69 WTA, jucătoare venită din calificări, va evolua, marţi, de la ora 18.00, ora României, cu Sorana Cîrstea, locul 54 WTA, în turul inaugural. Cele două colege de breaslă se cunosc destul de bine, având în vedere că au jucat împreună de 8 ori, scorul întâlnirilor directe fiind egal: 4-4.

ADVERTISEMENT

După încheierea acestei prime partide de pe terenul cu numărul 9, va avea loc înfruntarea dintre Ana Bogdan, locul 82 WTA, de asemenea venită din calificări, şi Arina Sabalenka din Belarus, locul 39 WTA. Şi această partidă va fi o premieră în circuitul feminin de tenis. Apoi vor intra pe acelaşi teren Mihaela Buzărnescu, locul 20 WTA, şi chinezoaica Qiang Wang, locul 53 WTA, venită din calificări. Este prima întâlnire dintre cele două jucătoare.

Când joacă Simona Halep la Rogers Cup 2018

Simona Halep va intra în concurs direct în turul secund la Montreal. Primii 8 capi de serie vor beneficia de „bye” în primul tur, ceea ce înseamnă că liderul mondial din WTA va intra în concurs miercuri, 8 august Turneul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de către Digi Sport. Luni şi marţi la Montreal se vor disputa partide din turul inaugural, dar şi câteva din turul secund.

ADVERTISEMENT

Miercuri se vor juca doar partide din turul al doilea, iar joi exclusiv din turul al treilea, urmând ca vineri să aibă loc sferturile de finală. Sâmbăta este destinată semifinalelor, iar marea finală se va juca duminică, pe 12 august. Simona Halep o va întâlni în turul secund pe câştigătoarea duelului dintre Anastasia Pavlyuchenkova din Rusia, locul 28 WTA, şi Christina Mchale, locul 98 WTA, venită din calificări, duel care se va disputa marţi la Montreal.

Misiune dificilă pentru Simona Halep la Rogers Cup 2018

După Wimbledon 2018, Simona Halep revine în competiţii şi va evolua la turneul de la Montreal, turneu pe care l-a câştigat în 2016, după o finală disputată cu americanca Madison Keys. Simona Halep va păşi la Rogers Cup pentru prima dată pe terenul de tenis într-o competiţie oficială după eliminarea din turul al treilea de la Wimbledon 2018 în faţa taiwanezei Su-Wei Hsieh. Turneul se va desfăşura în perioada 6-12 august la Montreal, în Quebec (pentru WTA) şi în Toronto, Ontario (pentru ATP).

Până la US Open 2018, Simona va avea o misiune extrem de dificilă, cel puţin la competiţiile de la Rogers Cup şi Cincinnati. Sportiva noastră a obţinut rezultate foarte bune anul trecut la aceste două întreceri, şi, deci, va avea de apărat un număr considerabil de puncte WTA. Anul trecut, cea mai bună tenismenă a lumii a ajuns la Rogers Cup până în semifinala turneului, acolo unde a fost eliminată de Elina Svitolina, scor 1-6, 1-6.

ADVERTISEMENT