Life

Dulceață de ardei iuți, ideală și savuroasă pentru fripturi. Cea mai bună rețetă

Vă prezentăm o rețetă foarte gustoasă. Poate este ciudată pentru unii, dar foarte apreciată de alții.
24.09.2021 | 18:16
Dulceata de ardei iuti ideala si savuroasa pentru fripturi Cea mai buna reteta
ADVERTISEMENT

Dulceață de ardei iuți este extrem de apreciată și folosită în bucătăriile din toată lumea. Preparatul este dulce, acrișor și picant în același timp. Mulți o consideră o dulceață exotică, dar exotic este de fapt felul în care o combinăm cu alte preparate.

Dulceață de ardei iuți se poate servi alături de friptură, legume, pe platou de brânzeturi sau cu ciocolată.

ADVERTISEMENT

Indiferent de combinația pe care o vei alege nu veți uita niciodată gustul acesteia.

Dulceață de ardei iuți, ideală și savuroasă pentru fripturi. Cea mai bună rețetă

Dulceața iute, care poate fi făcută din mai multe legume, își are originea cel mai probabil în India. Mai apoi a ajuns și în Marea Britanie, iar în acest moment este preparată în Franța, Italia sau Spania.

Este un preparat foarte gustos pe care merită să-l încercați. Se prepară ușor și nu aveți nevoie de multe ingrediente. Această dulceață poate să fie făcută din ardei iuți de orice culoare.

ADVERTISEMENT

Nu uitați să folosiți mănuși de cauciuc și nu duceți mâna la ochi sau la gură în timp ce curățați și tăiați ardeii iuți.

Cum se prepară dulceața de ardei iuți

Ingrediente

500 g ardei iuți întregi

250 ml oțet de masă simplu

200 g zahăr

sare

Se spală bine ardeii cu apă rece. Apoi se taie pe lung se scot codițele, semințele și nervurile atât cât se poate. Se știe faptul că iuțeala este în semințe și nervuri.

ADVERTISEMENT

Se ia un bol cu apă rece în care se introduc jumătățile de ardei. Se poate pune puțin oțet în apă, astfel ardeii nu vor mai fi atât de iuți.  De asemenea puteți să-i opăriți câteva minute pentru a obține același efect.

Se scot ardeii se usucă, apoi se taie cubulețe. În funcție de preferințe îi puteți tăia în pătrățele mai mari sau mai mici.

ADVERTISEMENT

Într-o cratiță se pune oțetul și zahărul și se dau la foc mare. Se lasă la fiert până în momentul în care se formează un sirop destul de legat. Se pun bucățile de ardei în acest sirop și se continuă fierberea, la foc mediu. Puteți pune și puțină sare.

Dulceața se fierbe aproximativ 30 de minute, iar din când în când trebuie să amestecați. În cazul în care ați ales niște ardei mai cărnoși aceștia își vor lăsa zeama. Dacă nu, adăugați aproximativ 200 de ml de apă. Dulceața este gata atunci când bucățelele de ardei devin sticloase.

Se stinge focul și se acoperă oala cu o cârpă udă. Astfel, evitați ca dulceața să se zaharisească.

Dacă doriți puteți pune dulceața de ardei iuți în borcane pentru iarnă.

ADVERTISEMENT