News

Dumitru Buzatu, suspendat din funcția de președinte al CJ Vaslui. Anunțul prefectului județului

Prefectul județului Vaslui a anunțat că va emite un ordin de suspendare a lui Dumitru Buzatu din funcția de președinte al Consiliului Județean
23.09.2023 | 19:11
Dumitru Buzatu suspendat din functia de presedinte al CJ Vaslui Anuntul prefectului judetului
Dumitru Buzatu urmează să fie suspendat din funcție. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, a anunțat sâmbătă că, la începutul săptămânii viitoare, va emite ordinul de suspendare din funcția a lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui. Acesta a precizat că va emite ordinul în cauză „dacă sunt îndeplinite condițiile” prevăzute de Codul Administrativ. Dumitru Buzatu urmează să afle sâmbătă seară dacă Tribunalul Vaslui va aproba cererea de arest preventiv pentru 30 de zile formulată de DNA.

Dumitru Buzatu, suspendat de la conducerea CJ Vaslui

Prefectul județului Vaslui a anunțat că în cazul președintelui Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, este de datoria sa să emită ordinul de suspendare. Acesta a precizat că va emite acest ordin la începutul săptămânii viitoare dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege.

ADVERTISEMENT

„În conformitate cu prevederile legale şi procedurile stipulate în Codul administrativ, reprezentantul Guvernului în teritoriu are atribuţia de a aplica legea în situaţiile în care sunt îndeplinite toate condiţiile procedurale prealabile. În cazul de faţă, prefectul trebuie să emită un ordin de suspendare din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, dacă sunt îndeplinite condiţiile.

Prefectura nu are niciun amestec în licitaţiile şi contractele încheiate de Consiliul Judeţean. Rolul nostru este de a verifica legalitatea actelor administrative ale Consiliului Judeţean, ale consiliilor locale şi ale primarilor, pentru a ne asigura că acestea sunt în conformitate cu legislaţia în vigoare. Până în prezent, nu au existat probleme în acest sens şi ne asigurăm că vom continua să ne îndeplinim atribuţiile în mod obiectiv şi imparţial”, a declarat sâmbătă, Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui.

ADVERTISEMENT

Codul Administrativ stipulează, la Art. 520, litera e, privind suspendarea raportului de serviciu cazurile în care funcționarii publici sunt suspendați din funcție. „Raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcţionarul public … este arestat preventiv, se află în arest la domiciliu, precum şi în cazul în care împotriva funcţionarului public s-a luat, în condiţiile Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, cu modificările şi completările ulterioare, măsura cercetării prealabile sub control judiciar ori sub control judiciar pe cauţiune, dacă în sarcina acestuia au fost stabilite obligaţii care împiedică exercitarea raportului de serviciu”.

Tribunalul Vaslui va decide sâmbătă dacă Dumitru Buzatu va fi cercetat în arest preventiv pentru 30 de zile, așa cum au cerut procurorii DNA Iași. Liderul PSD din Vaslui a fost deja exclus din PSD, iar fosta sa soție, senatoare PSD, a fost și ea suspendată din partid.

ADVERTISEMENT

Prefectul nu a comentat cazul lui Buzatu

Prefectul Daniel Onofrei nu a dorit să comenteze cazul președintelui Consiliului Județean, spunând doar că își dorește ca instituția pe care o conduce să funcționeze în interesul cetățenilor. „Dorim să subliniem că este o anchetă în curs şi că instituţia noastră nu face comentarii pe marginea acestui subiect. Noi nu am primit nicio sesizare în acest sens.

În calitate de instituţie responsabilă cu aplicarea legii şi protejarea intereselor publice, Instituţia Prefectului Vaslui este angajată să acţioneze în conformitate cu principiile statului de drept şi să asigure respectarea legii în toate domeniile de competenţă. Ne dorim ca administraţia locală să funcţioneze în beneficiul cetăţenilor şi să ofere servicii de calitate”, a mai declarat, pentru Agerpres, prefectul Daniel Onofrei.

ADVERTISEMENT

Dumitru Buzatu a fost reținut sâmbătă dimineața, în jurul orei 04.00, pentru 24 de ore de către procurorii DNA după ce l-au prins în flagrant cu o mită de 1.250.000 lei, echivalentul a 250.000 euro. Nu este prima oară când fostul lider PSD a intrat în vizorul procurorilor anticorupție. În anul 2015 procurorii au descins la biroul său și al centrului de afaceri condus de fiul său, fiind suspiciuni de delapidare a unor fonduri europene într-un proiect de reabilitare a sistemului de canalizare, finanțat cu 160 de milioane euro din bani europeni.

ADVERTISEMENT
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
Cu un buget de 1.000 de euro pe lună în Barcelona, fiica lui...
Cu un buget de 1.000 de euro pe lună în Barcelona, fiica lui Gică Popescu a spus ce făcea când rămânea fără bani
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Gestul fostului soţ al Ronei Hartner pentru fiica lui, cu care nu ţinea...
Gestul fostului soţ al Ronei Hartner pentru fiica lui, cu care nu ţinea legătura, în ziua în care Rona Hartner a fost îngropată!
Victoria lui Putin pare posibilă pentru prima dată de când a declanșat războiul...
Victoria lui Putin pare posibilă pentru prima dată de când a declanșat războiul în Ucraina
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta...
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta cu care voia să fie îngropată
Viorica de la Clejani suferă de o boală cruntă. Avertismentul cumplit dat de...
Viorica de la Clejani suferă de o boală cruntă. Avertismentul cumplit dat de medici
Cine e românul care îl va interpreta pe Donald Trump în filmul „The...
Cine e românul care îl va interpreta pe Donald Trump în filmul „The Apprentice”
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la...
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la toată slujba. FOTO
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt...
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți”
Ce etnie avea, de fapt, Rona Hartner: „N-am vrut să spun, ca să...
Ce etnie avea, de fapt, Rona Hartner: „N-am vrut să spun, ca să nu fiu persecutată. Nu mă deranjează asocierea”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!