Fotbal intern

Dumitru Dragomir povestește celebrele partide de poker cu patronii din Liga 1: „Gheorghe Ștefan era cel mai tare din Europa”. Cum îi caracterizează pe actualii conducători din prima ligă

20.05.2020 | 22:51
Dumitru Dragomir povesteste celebrele partide de poker cu patronii din Liga 1 Gheorghe Stefan era cel mai tare din Europa Cum ii caracterizeaza pe actualii conducatori din prima liga
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, și-a amintit de perioada când era în fruntea fotbalului românesc și a povestit cum se relaxa în compania conducătorilor din Liga 1, oferind amănunte picante de la celebrele partide de poker pe care le susținea împotriva acestora.

Dumitru Dragomir povestește cum se desfășurau partidele de poker și table când era șeful LPF

Dumitru Dragomir a avut multe contre cu conducătorii cluburilor de Liga 1 pe vremea când era președintele Ligii Profesioniste, dar animozitățile erau date uitării în momentul când se relaxau la poker sau la table. Invitat la Telekom Sport, el a povestit amănunte neștiute de la aceste „întâlniri de taină” și i-a lăudat pe Gheorghe Ștefan și Gigi Becali, despre care crede că erau diabolici.

ADVERTISEMENT

Eram beton financiar, nu am primit o sticlă de ţuică, de pălincă, nici de ziua mea, pentru că ştiam că sunt ascultat. Jucam poker cu Porumboiu, cu Becali, cu Ştefan, cu Sechelariu şi nu vorbeam despre fotbal când eram la joc sau ei să vină să-mi propună ceva în afara regulamentului. Nu exista. Se jucau şi sume mai mari. Acum joc table, atunci nu. Se juca poker. Gheorghe Ştefan era cel mai tare din toată Europa. Cred că era. La table cel mai tare era Neţoiu.

Gigi Becali nu a pierdut de două ori la table, e de o inteligenţă rară. Nu prea am întâlnit ca el. Ştia toate cărţile de joc la ’21’. Ştia ce ai în mână. Ce memorie putea să aibă… Ăsta, dacă era cultivat, era un om mare de tot”, și-a amintit Dumitru Dragomir despre întâlnirile cu șefii de cluburi.

ADVERTISEMENT

„Era balamuc mare la Ligă. Aţi uitat ce patroni am avut eu? Ăştia sunt ‘hamsii’ acum, eu aveam numai ‘rechini’. Erau Badea, Copos, Paszkany, Sechelariu, Jean Pădureanu, Niculae de la Astra, celălalt de la Braşov, Porumboiu. Erau titani ăştia. Te mâncau ăştia. Au fost şi rezultate deosebite. Eu eram pe 11 în Europa, acum pe ce loc suntem?” – Dumitru Dragomir

Fostul șef al LPF nu a avut astfel de relații „amicale” cu toți patronii din prima ligă, ci au existat și unii care l-au păcălit și față de care nu are nici cel mai mic respect. „Pe care nu îi respect dintre toţi aceşti oameni, dintre conducători, nu că m-au păcălit, dar nu poţi să ai încredere în ei, sunt Neculaie de la Braşov şi Mititelu de la Craiova, dar nici despre ei nu pot vorbi urât”, a mai spus Dumitru Dragomir.

Cel mai hulit personaj de către suporteri. „Mi-a fost jenă când m-au trimis la brutărie de față cu nepotul”

Dumitru Dragomir a rememorat și unele amintiri mai puțin plăcute din vremea când conducea Liga Profesionistă, iar acestea sunt legate îndeosebi de relațiile tensionate pe care le avea cu galeriile echipelor de fotbal.

ADVERTISEMENT

„Controversat am fost aşa şi aşa, dar înjurat nu există altul mai mult ca mine, după ce am făcut legea împotriova huliganilor. Sunt un fenomen că am rezistat în faţa a 55.000 de oameni. Nu mă afectau aceste lucruri. Mi-a fost jenă o singură dată, când m-am dus cu nepotul cel mare la Steaua – Dinamo şi erau 55.000 de oameni şi când am ieşit la lojă au început să mă trimită la puşcărie şi la brutărie. Nepotul zice: ‘Ce brutărie? Noi avem brutărie?’ Eu nu ştiam ce să răspund. Eu mi-am asumat, pe mine mă înjurau ziarişti, mă făceau praf şi veneau la conferinţă şi nu-l refuzam pe niciunul. Mă înjurau de la televiziuni”, a continuat fostul șel al Ligii.

În încheiere, Dumitru Dragomir a vorbit și despre problemele pe care le-a avut cu justiția, fiind acuzat că a delapidat din banii LPF și ai cluburilor din prima ligă.

ADVERTISEMENT

Pe mine nu mă trimiteau în judecată dacă Gino nu se constituia parte civilă în fals. Banii nu au fost ai Ligii, erau ai cluburilor. Şi cred că au fost şantajaţi ca să se constituie. Mi-a spus cineva după aceea, de asta nu sunt foarte supărat pe Gino. El a semnat hârtia aia de constituire în parte civilă a Ligii, dar am auzit că a fost şantajat de o doamnă care e acum la DNA” a mai spus Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT