Fotbal intern

Dumitru Dragomir știe ce i-a lipsit României ca să câștige meciul cu Olanda. „De asta avem nevoie!”

25.03.2021 | 09:19
Dumitru Dragomir stie ce ia lipsit Romaniei ca sa castige meciul cu Olanda De asta avem nevoie
mitica dragomir
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, a lăudat evoluția naționalei României din meciul cu Olanda (1-1) de la Europeanul de Tineret, dar spune că „tricolorii” puteau obține mai mult. ”Ne lipsește un fotbalist cu viteză, care să dea bine cu capul” a punctat Mitică Dragomir.

Fostul oficial al LPF a lăudat selecția făcută de Adrian Mutu și principiile fotului atacant al echipei naționale, care a ales să meargă pe mâna fotbaliștilor care evoluează meci de meci la echipele lor de club.

ADVERTISEMENT

Există, totuși, un punct nevralgic care a privat naționala ”tricoloră” de o victorie în disputa cu batavii, de la debutul în faza grupelor Campionatului European de tineret.

Dumitru Dragomir a descoperit veriga lipsă a naționalei lui Adrian Mutu

Dumitru Dragomir a observat că României îi lipsește un atacant cu viteză și cu un joc aerian foarte bun, care să fructifice centrările din benzile laterale.

ADVERTISEMENT

”Cred că ne-ar trebui un vârf de atac de viteză, care să facă diferență. Și care să dea bine cu capul, pentru că fundașii centrează bine! Ganea a făcut un efort bun azi. Mutu se bazează pe jucătorii care evoluează constant, nu care stau pe bancă. E antrenor bun, se pricepe”, a explicat Dragomir, la gsp.ro.

Fostul șef de la Ligă a mai spus că se aștepta ca Olimpiu Moruțan să fie mai util echipei, dar fotbalistul de la FCSB a încercat în multe situații să rezolve de unul singur fazele ofensive ale României.

ADVERTISEMENT

”A exagerat și el, vrând să iasă în evidență, dar îl felicit pentru asta. Mai avem și noi un jucător care vrea să dribleze. Cred că nu a alergat atât de mult în viața lui”, a adăugat Dragomir.

Dumitru Dragomir a remarcat schimbarea care a făcut diferența

Dumitru Dragomir a vorbit în termeni laudativi la adresa selecționerului Adrian Mutu, despre care spune că a gândit ”impecabil” întâlnirea cu Olanda și a remarcat schimbarea din minutul 71, când Oaidă a fost trimis pe teren în locul lui Moruțan.

ADVERTISEMENT

”Felicitări lui Mutu, a făcut o schimbare formidabilă pe partea stângă când l-a băgat pe Oaidă. A paralizat partea dreapta a olandezilor! Au fost speriați puțin când a intrat Oaidă. Mutu se face antrenor mare. Linia noastră de mijloc a fost superioară. Ai noștri au fost peste olandezi.

Mă așteptam ca România să joace bine, chiar dacă Olanda e o forță mondială. Înseamnă că Becali, Hagi, Craiova și Clujul au centre de copii și juniori care funcționează și că au antrenori buni. Iar selecția de la Federație, făcută de Geolgău și Stoichiță la toate loturile, e valoroasă! Totul merge bine”, a mai spus Dragomir.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,34 este cota pentru „1x în prima repriză” la meciul Ungaria U21 – România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT