News

După ruși, chinezii sunt și ei aproape de a oferi lumii un vaccin eficient anti-Covid. Testele au fost un succes

17.08.2020 | 17:55
Dupa rusi chinezii sunt si ei aproape de a oferi lumii un vaccin eficient antiCovid Testele au fost un succes
ADVERTISEMENT

China a aprobat un patent al unui vaccin anti-Covid-19, aflat în faza de testare, însă asiaticii sunt optimiști că au dat lovitura.

Asiaticii cred că vaccinul ar putea fi produs în masă într-o perioadă scurtă de timp, dacă totul va decurge conform planurilor.

ADVERTISEMENT

Oficiul de Proprietate Intelectuală a Republicii Populare Chineze (SIPO) a aprobat patentul acestui vaccin aflat în faza a III-a de testare.

Chinezii sunt aproape de a finaliza testarea pentru un vaccin eficient anti-Covid

Vaccinul este dezvoltat de Institutul de Știință Militar și de compania biofarmaceutică chineză CanSino Biologics și a fost utilizat în luna iunie de armata chineză după ce cercetătorul Chen Wei a descoperit un anticorp neutralizant, aparent extrem de eficient.

ADVERTISEMENT

Rezultatele fazei secunde de testare a vaccinului au demonstrat că acest vaccin ar fi sigur și ar induce un răspuns imun împotriva nolui coronavirus. Informațiile au fost publicate în revista The Lanchet, conform Ager Pres.

Potrivit patentului SIPO, vaccinul a dovedit „un răspuns bun asupra șoarecilor și rozătoarelor și determină corpul să producă un răspuns imunitar umoral și celular în scurt timp”.

ADVERTISEMENT

Potrivit patentului, acest vaccin poate fi produs în masă într-o perioadă scurtă de timp și ar fi „ușor de preparat”.

Cu toate acestea, faza a III-a de testare, care se va desfășura în străinătate, este esențială pentru vaccin pentru că doar aici se va confirma securitatea și eficiența vaccinului.

ADVERTISEMENT

Potrivit revistei The Lancet s-ar fi efectuat teste pe aproximativ 500 de persoane, însă succesul vaccinului nu va fi garantat decât după faza a III-a a testării, pe un număr și mai mare de oameni.

Peste 120 de companii farmaceutice din întreaga lume au făcut progrese semnificative în dezvoltarea unui vaccin anti-Covid, însă doar aproximativ 20 sunt în faza testării pe oameni.

Rușii sunt primii care au anunțat că au deja un vaccin eficient, care poate fi administrat la scară largă, însă comunitatea internațională este sceptică atunci când primește astfel de informații dinspre Moscova.

ADVERTISEMENT