Sport

După transferul lui Ronaldo, arabii pregătesc o nouă operaţiune “monstru”! Tranzacţie de 6,5 miliarde de dolari în sport

Arabia Saudită investeşte puternic în sport, iar după transferul lui Ronaldo la Al Nassr se pregăteşte o nouă operaţiune uriaşă: preluarea WWE pentru 6.5 miliarde de dolari.
11.01.2023 | 15:55
Dupa transferul lui Ronaldo arabii pregatesc o noua operatiune monstru Tranzactie de 65 miliarde de dolari in sport
După transferul lui Ronaldo, arabii pregătesc o nouă operaţiune "monstru"! Tranzacţie de 6,5 miliarde de dolari în sport.
ADVERTISEMENT

Fondul de Investiţii Publice din Arabia Saudită este un sac fără fund. Arabii au preluat clubul Newcastle United din Premier League, l-au dus pe Cristiano Ronaldo în campionatul intern cu cel mai mare contract din fotbal, iar acum se pregătesc să dea o nouă lovitură.

După transferul lui Ronaldo, arabii pregătesc o nouă operaţiune “monstru”! 6.5 miliarde pentru a prelua WWE

De această dată în wrestling. Iar cea mai mare companie de profil din lume, WWE, urmează să fie preluată de Arabia Saudită. Cifrele afacerii sunt ameţitoare: 6,5 miliarde de dolari pentru întreaga afacere.

ADVERTISEMENT

Americanii scriu că WWE va deveni din nou o companie privată pentru prima dată din 1999, când a fost listată la bursă. Fostul şef al WWE, Vince McMahon a anunţat că va reveni în funcţia de şef al Consiliului Director după ce a fost forţat să se retragă în 2022.

Fondatorul WWE a anunţat că revenirea sa are ca scop maximizarea valorii companiei pentru toţi acţionarii. Fiica sa, Stephanie McMahon şi-a dat demisia din fruntea companiei în momentul în care tatăl său a decis să se întoarcă.

ADVERTISEMENT

Disney, Amazon şi Netflix au fost şi ele interesate de tranzacţie!

Americanii scriu că această revenire a lui Vince McMahon este legată de preluarea companiei de fondul de investiţii din Arabia Saudită. De achiziţionarea WWE s-au arătat interesaţi şi giganţii media: Comcast, Disney, Amazon sau Netflix.

Însă, WWE are un parteneriat de lungă durată cu Arabia Saudită. Au avut mai loc mai multe evenimente din 2014 încoace la Riyadh, sub numele de “Crown Jewel” (n.r. Perla Coroanei). Iar în 2018 a fost anunţat un parteneriat strategic pe termen lung.

ADVERTISEMENT

În urmă cu un an, Vince McMahon s-a confruntat cu mai multe acuzaţii de hărţuire sexuală, dar şi că ar fi plătit bani pentru a cumpăra tăcerea mai multor femei. Aceste acuzaţii au dus la retragerea sa din fruntea Consiliului de Administraţie, însă a rămas acţionarul majoritar al WWE.

Arabia Saudită, investiţii masive în sport! Ţinta finală: Campionatul Mondial din 2030

Fondul Public de Investiţii din Arabia Saudită investeşte masiv în sport. În finalul anului 2021, clubul Newcastle din Premier League a fost preluat pentru 415 milioane de dolari de la Mike Ashley.

ADVERTISEMENT

La începutul acestui an, Cristiano Ronaldo a fost transferat de Al Nassr, având cel mai mare contract din istoria fotbalului: 200 de milioane de dolari pe an. El va îndeplini şi rolul de ambasador al Arabiei Saudite pentru Cupa Mondială din 2030.

De altfel, FANATIK a scris pe larg despre planurile saudiţilor de a găzdui Campionatul Mondial din 2030, plan din care fac parte atât Cristiano Ronaldo, cât şi Leo Messi, ca ambasadori ai saudiţilor.

  • 6.500.000.000 de dolari ar urma să plătească saudiţii pentru preluarea WWE
  • 200.000.000 de dolari pe an câştigă Cristiano Ronaldo în Arabia Saudită
ADVERTISEMENT