News

Durere fără margini la Suceava. O mamă a 17 copii, înmormântată de zeci de persoane

16.04.2020 | 19:42
Durere fara margini la Suceava O mama a 17 copii inmormantata de zeci de persoane
Înmormântare cu zeci de persoane la Suceava. 17 copii au rămas orfani de mamă. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

O mamă a 17 copii din Suceava a fost condusă azi pe ultimul drum de zeci de persoane, chiar dacă legea prevede că la înmormântări nu pot participa mai mult de 8 oameni.

O mamă a 17 copii, înmormântare cu mai multe persoane decât prevede ordonanța militară

Luminița Bilius a fost plânsă de cei apropiați, care, în astfel de momente nu mai au ținut cont de regulile impuse de autorități cu privire la numărul de persoane care pot participa la o înmormântare.

ADVERTISEMENT

Mai exact, la momentul înhumării femeii care a lăsat multă durere în urmă au fost prezenți 23 de oameni în loc de 8, cum prevede legea, asta în condițiile în care în județul Suceava măsurile ar trebui să fie mai stricte, fiind un focar de infecție.

„Biserica Apostolică Prelipca (fără cult) Sora noastră Luminița Bilius, mama a 17 copii din sat Prelipca, oraș Salcea, județ Suceava, a plecat ieri la Domnul, în jurul amiezii, lăsând în urmă o situație mai dificilă! Am organizat această strângere pentru a le acoperii situația lor. Cine are pe inima să ajute această familie Domnul îi va răsplăti!”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Starea de urgență, prelungită cu încă 30 de zile

Suceava continuă să fie și până la această oră județul cu cele mai multe cazuri de coronavirus, numărând peste 2.000 de infectați.

Tot în acest județ există și cele mai multe cadre medicale care au fost testate pozitiv cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

În urma neregulilor descoperite la Spitalul Județean Suceava după plângerile semnalate de doctori în spațiul public, unitatea medicală a ajuns pe mâinile Armatei.

Până la data de 16 aprilie 2020, în România există 7.707 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 392 declarate decedate. Președintele României a prelungit starea de urgență cu încă o lună, deci restricțiile se vor menține până pe 16 mai fără a avea garanția că atunci vom scăpa de această pandemie.

ADVERTISEMENT