Life

Durerea cu care s-a stins Alexandru Arşinel. Acuzaţii pentru primarul Nicuşor Dan: “Suntem prigoniţi”

Alexandru Arșinel a murit cu un regret. Ce acuzații îi aducea lui Nicușor Dan, după ce nu i-a mai prelungit contractul de director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase.
29.09.2022 | 22:49
Durerea cu care sa stins Alexandru Arsinel Acuzatii pentru primarul Nicusor Dan Suntem prigoniti
Cu ce regret a murit Alexandru Arșinel. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Alexandru Arșinel a murit cu regretul că nu i-a mai fost prelungit contractul de director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase. Marele actor îi aducea acuzații lui Nicușor Dan, în cadrul unui interviu.

Alexandru Arșinel, despre Nicușor Dan: ” Îi inhibă pe mulți artiști, îi presează”

Alexandru Arșinel și-ar mai fi dorit să fie director al instituției și avea planuri pentru cum să o repună pe picioare, după ce în pandemie lumea actoriei s-a confruntat cu restricții.

ADVERTISEMENT

Odată cu retragerea funcției, Alexandru Arșinel a rămas doar cu rolul de colaborator al Teatrului de Revistă Constantin Tănase. Marele actor îl acuza pe edilul Capitalei că obișnuiește să-i preseze pe mulți artiști, pentru  a nu îndrăzni să facă mai mult.

” (…) Nu ni s-a mai întâmplat aşa ceva. Când ai actori de bază cu un anumit umor, calitate, îi lași să muncească atât cât pot.

ADVERTISEMENT

Mă afectează! Mă afectează că o face nu numai cu mine probabil, că nu sunt eu moțul pământului.

O face cu mulţi artiști pe care îi inhibă, îi presează, adică îi face să nu îndrăznească să facă mai mult. Mai ales că eu eram lăsat cu toată încrederea pe mâna unui mare artist Vasile Muraru care trebuia să facă toate legăturile”, declara Alexandru Arșinel pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ce mesaj i-a transmis Alexandru Arșinel lui Nicușor Dan

Regretatul actor mai spunea pentru aceeași sursă că Nicușor Dan ”îl inhibă” deoarece nu știa ce gânduri avea pentru mai departe. Alexandru Arșinel a avut la momentul respectiv și un mesaj pentru primarul general.

” (…) Efectiv omul ăsta mă inhibă pentru că nu ştiu care este direcția gândirii sale. Nu s-a exprimat niciodată. Probabil că o să transpire ceva la un moment dat.

ADVERTISEMENT

Dacă vreodată îşi va da seama că ceea ce am făcut în teatru a fost şi bine să-mi arate un semn de recunoștință.

Vreau să îi spun că iubesc meseria asta imens de mult şi că nu regret nimic din ce am făcut. Dacă vreodată îţi va da seama că ceea ce am făcut a fost şi bine să-mi arate un semn de recunoștința”, a mai spus Alexandru Arșinel.

Alexandru Arșinel s-a stins din viață joi seară, la vârsta de 83 de ani. Era bolnav de mai mult timp, fiind internat la Spitalul Universitar din Capitală, la secția de Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT