News

Dușmanii lui Putin se luptă între ei cu ipoteze dintre cele mai fanteziste. Ultimele argumente ale adepților teoriei clonelor

Este în viață Vladimir Putin cel original? Experții susțin că există dovezi că acesta are dubluri, însă nu pot cădea de acord dacă liderul rus mai trăiește
05.11.2022 | 17:43
Dusmanii lui Putin se lupta intre ei cu ipoteze dintre cele mai fanteziste Ultimele argumente ale adeptilor teoriei clonelor
Șeful spionajului ucrainean spune că Vladimir Putin are trei dubluri
ADVERTISEMENT

Zvonurile despre așa-zisele clone ale lui Vladimir Putin se răspândesc de mai bine de o lună și capătă forme din ce în ce mai fanteziste. Pe internet, oamenii indică schimbări ale fizionomiei președintelui rus, mersului și chiar înălțimii lui Putin atunci când „înlocuitorul” lui apare în public. O altă categorie de contestatari ai președintelui rus resping însă această teză a sosiilor și insistă că acesta este grav bolnav.

“Adevăratul Putin n-a mai fost văzut de 10 ani”

Însuși șeful spionajului ucrainean, Kirilo Budanov, este adeptul teoriei clonelor lui Putin și susuține că existența a cel puțin trei clone este deja confirmată.

ADVERTISEMENT

Clonele au chiar și nume – Govorun, Udmur și Kucima. Există sute de presupuneri despre dubluri, iar unele versiuni sunt la fel de vechi ca începutul guvernării lui Putin.
Speculațiile și imaginația au fost duse recent și în platoului televiziunilor, iar într-una dintre rubricile talk-show-ului „Night Watch”, psihologul Dmitro Popov, care îl urmărește de mult timp pe președintele Federației Ruse, a dat asigurări că lumea nu l-a mai văzut de zece ani pe adevăratul Putin.

Versiunile posibile emise: originalul fie a murit de o boală, fie a fost ucis, fie s-a ascuns într-un buncăr. Una dintre ipotezele divorțului lui Putin de soția sa Liudmila a fost explicată prin înlocuirea lui cu un substitut. În acea perioadă a început epoca dublurilor.

ADVERTISEMENT

Câți au fost, nici nu poți ghici, dar Dmitro Popov presupune cel puțin șase.

Există chiar și un tabel cu clonele lui Putin pe Internet. O parte dintre clone au dispărut după ultima inaugurare. Jurnalistul rus Sașa Sotnik a scris despre moartea uneia dintre dublurile lui Putin, cea cu numărul 4, în urmă cu un an.

Acum sunt cel puțin trei sosii, după cum susține șeful serviciilor de informații militare ucrainene Kirilo Budanov. „Pentru mine, sunt exact trei dubluri, pe care pot să le deosebesc imediat”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Anterior, spune Budanov, Putin folosea sosii doar în cazuri speciale, dar acum a devenit o practică obișnuită. Gesturile, limbajul corpului, lobii urechilor și trăsăturile faciale sunt unice pentru fiecare persoană. Pe lângă aspect, comportamentul este cel care îl trădează.

Potrivit lui Dmitro Popov, cu ajutorul chirurgiei plastice se creează o armată de clone și nu se schimbă doar aspectul. După transformarea fizică se trece la o muncă minuțioasă, de la voce la gesturi. Există presupunerea că uneori se practică o muncă de transformare sub hipnoză, mai ales când este necesar să fie rostite discursuri.

ADVERTISEMENT

Occidentul pare să nu fie însă de acord cu Ucraina în privința acestor chestiuni. Nu mai departe de marți, tabloidul britanic The Sun a publicat un articol în care susține că a primit recent un e-mail de la o sursă apropiată Kremlinului care susține că Putin are probleme de sănătate. Sursa, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, susține că Putin a fost diagnosticat cu boala Parkinson în stadiu incipient, dar că boala progresează deja.

Putin a luat steroizi puternici și injecții inovatoare cu analgezice, pentru a-l ajuta să lupte cu cancerul cu care a fost diagnosticat recent“, susține sursa în e-mailul citat de ziarul britanic. Sursa anonimă mai susține că în cele mai apropiate cercuri din Kremlin circulă zvonuri că „pe lângă cancerul pancreatic, Putin a fost diagnosticat și cu cancer de prostată” . Cu toate acestea, nici publicația britanică și nici sursa pe care o citează nu au oferit vreo dovadă care să confirme cele relatate.

ADVERTISEMENT