News

E afacerea momentului în România. Mulți români obțin bani frumoși, un singur litru costă 25 de lei. Ce trebuie să faci și tu

Care este afacerea momentului în România, în acest sezon de toamnă. Foarte mulți scot bani frumoși, iar un litru se vinde cu 25 de lei.
01.10.2023 | 10:39
E afacerea momentului in Romania Multi romani obtin bani frumosi un singur litru costa 25 de lei Ce trebuie sa faci si tu
Vânzarea de bulion, afacerea momentului în România. Un litru costă 25 de lei. Sursa foto: Wikipedia.org / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Finalul verii și prima parte a toamnei reprezintă un bun prilej de a scoate bani din producția de bulion. Aceasta este afacerea momentului în România pentru foarte mulți întreprinzători.

Vânzarea de bulion, afacerea momentului în România. Un litru costă 25 de lei

În această perioadă, majoritatea românilor caută să facă provizii pentru la iarnă. Gospodinele vor să-și umple cămările și să se asigure că ciorbele, tocăniţele şi sosurile vor avea un gust deosebit.

ADVERTISEMENT

Există și o problemă pentru cetățeanul de rând, dar un avantaj financiar pentru producători. Anul acesta, unul dominat de scumpiri pe bandă rulantă, un litru de bulion costă în jur de 25 de lei.

Cei care au solarii și au scos cantități uriașe de roșii au dat lovitura. Este și cazul membrilor familiei Aioanei. Aceasta dispune de 11 solarii în care cultivă roşii, ardei şi alte legume româneşti.

ADVERTISEMENT

Acum, într-o perioadă propice în care cererea este uriașă, sute de kilograme de tomate culese din sere sunt transformate în bulion și suc de roșii. Acesta este perfect pentru proviziile de iarnă sau pentru a fi folosit la alte preparate, precum zacuscă.

Rețeta de bulion, una specială. Care sunt ingredientele

Prețul de peste 20 de lei pentru o sticlă de bulion poate părea unul piperat. Producerea acestuia nu este însă deloc una ușoară și necesită, pe lângă roșii de calitate, și multe alte ingrediente.

ADVERTISEMENT

Am pus uleiul la încins, după am pus sucul de roşii. Trebuie să stea pe foc în jur la două ore. Punem cimbru, punem un pic de busuioc, un pic de ţelină, sare după gust, mestecăm tot să nu se prindă, ăsta e secretul.

Pentru bulionul de casă adăugăm gogoşarul şi ardelul kapia, timp de fierbere 3,4 ore”, spune Mirela Aioanei, pentru Observator News. Familia Aioanei nu duce deloc lipsă de clienți, în ciuda prețului unei sticle de suc de roșii de 20 de lei și a uneia de bulion de circa 24-25 de lei.

ADVERTISEMENT

Sunt multe doamne care săptămâna asta iau 10 sticle, săptămâna viitoare mai iau 10 sticle şi își fac cămara pentru toată iarna”, afirmă Paul Aioanei, producător local.

Medicii spun că sucul de roșii proaspete este un foarte bun remediu împotriva celulelor canceroase, tumorilor, infecțiilor. Acesta ajută la detoxifierea organismului. Este un foarte bun antioxidant ce se găsește în orice grădină. Interesant este faptul că 70% din necesarul de vitamina C din organism este dat de un singur pahar de suc de roșii.

ADVERTISEMENT