Fotbal intern

SPECIAL. Ne apropiem de dezastru! Privim în sus chiar şi spre Feroe!

Fiecare zi înseamnă o nouă dovadă că se poate şi mai rău pentru fotbalul românesc. Naţionala mare, condusă de Cristoph Daum, are şanse mici de calificare la mondialul din 2018, după un...
30.03.2017 | 01:00
SPECIAL Ne apropiem de dezastru Privim in sus chiar si spre Feroe
ADVERTISEMENT

Fiecare zi înseamnă o nouă dovadă că se poate şi mai rău pentru fotbalul românesc. Naţionala mare, condusă de Cristoph Daum, are şanse mici de calificare la mondialul din 2018, după un nou semi-eşec acasă, 0-0 cu Danemarca. La tineret şi juniori, lucrurile stau şi mai rău! FANATIK.RO vă prezintă o cronologie a decăderii fotbalului românesc.

6 mai 1992 / România – Insulele Feroe 7-0

În preliminariile pentru mondialul din 1994, România a obţinut o victorie la scor, pe stadionul Ghencea, cu Insulele Feroe. A fost 7-0, goluri marcate de Balint, triplă, Pană, Hagi, Lăcătuş şi Gică Popescu. Avea o să fie o campanie de succes pentru calificarea la mondialul din SUA. Prima poziţie, peste Belgia şi Cehoslovacia. Reprezentativa feroeză a terminat grupa pe ultimul loc, 0 puncte şi golaveraj 1-37. În SUA, România a ajuns până în sferturile de finală, cea mai bună performanţă din istoria primei reprezntative. A fost turneul de maximă glorie pentru Generaţia de Aur. Nimeni nu şi-ar fi putut imagina în acel moment că, peste 25 de ani, fotbalul feroez va avea perspective mai bune decât cel din România.

ADVERTISEMENT

29 martie 2015 / România – Insulele Feroe 1-0

Ultimele minute din confruntarea cu Insulele Feroe. Se joacă la Ploieşti. România trage de un avantaj obţinut din minutul 21, după un gol norocos marcat de Keşeru. Feroezii forţează egalarea, dar “tricolorii” rezistă eroic. Fac un nou pas uriaş spre turneul final din Franţa, unde speram că vor reuşi o performanţă cât mai bună. Nu avea să fie.

11 octombrie 2015 / Insulele Feroe – România 0-3

Toată România a tremurat înaintea confruntării de la Torshvan, decisivă pentru calificarea la Euro. A fost o victorie obţinută neaşteptat de uşor de “tricolori”, scor 3-0. România a terminat grupa pe locul doi, după Irlanda de Nord, şi a mers la Euro 2016, unde a terminat pe ultimul loc în grupa A. Feroe a terminat preliminariile pe 5, peste Grecia, cu şase puncte. A ratat calificarea.

ADVERTISEMENT

15 noiembrie 2016 / Finalul preliminariilor la Under 21

România ratează calificarea la Turneul de Elită la Under 19. Termină pe locul 3 în grupa 2, după Olanda şi Norvegia. A câştigat doar meciul cu San Marino. Şi Feroe ratează calificarea în Grupa de Elită, după ce termină preliminariile tot pe locul 3, în grupa 12. A trecut de Muntenegru U12, dar a pierdut în faţa Croaţiei şi a Ciprului. La U19, România şi Feroe sunt cam la acelaşi nivel.

20 martie 2017 / Insulele Feroe U17 – Slovacia U17 2-1

Insulele Feroe U17 bate cu 2-1 selecţionata similară a Slovaciei, la Turneul de Elită, şi a obţinut calificarea la Campionatul Mondial destinat juniorilor de această categorie. A fost sărbătoare mare! Este prima oară când o selecţionată a feroezilor ajunge la un turneu final. Selecţionata U17 a României nu a ajuns nici măcar la Turneul de Elită.  A pierdut toate cele 3 partide din runda preliminară, grupa 6, cu Anglia, Austria şi Azerbaijan.

ADVERTISEMENT

21 martie 2017 / Beţie la naţionala U21 a României

Naţionala U21 a României, care a ratat calificarea la turneul final din Polonia după o înfrângere cu Bulgaria, pleacă spre un cantonament în Spania. Cei patru reprezentanţi ai echipei Dinamo, Patrick Petre, Alin Dudea, Vlad Olteanu şi Ionuţ Nedelcearu, se plictisesc pe avion. Este ziua lui Olteanu şi dau drumul la petrecere. Drumul spre Spania este lung şi plictisitor, iar cei patru “căţeluşi” au decis să consume băuturi alcoolice. Au frică de avion, spun cei care îi apără. Să continuăm să le luăm apărarea. Şi televizoare cu diagonală cât mai mare la turneele finale. O să vedem, cât de curând, şi pe cei din Feroe acolo. Iar România va apărea tot mai rar…