Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

E bun sau nu Dawa? Reacțiile analiștilor Fanatik fac toți banii. ”Mi-e frică să răspund”

Analiștii FANATIK SUPERLIGA au răspuns tranșant când a venit vorba despre valoarea lui Joyksim Dawa și dacă acesta merită să fie titular la FCSB.
12.11.2023 | 17:21
E bun sau nu Dawa Reactiile analistilor Fanatik fac toti banii Mie frica sa raspund
Analiștii FANATIK SUPERLIGA au răspuns tranșant când a venit vorba despre valoarea lui Joyksim Dawa și dacă acesta merită să fie titular la FCSB. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Camerunezul este unul dintre vinovații înfrângerii din derby-ul cu Rapid, scor 1-2, iar patronul Gigi Becali a mărturisit la FANATIK SUPERLIGA că fundașul său nu mai bagă piciorul pentru că îi este frică să nu greșească.

Analiștii FANATIK SUPERLIGA, păreri clare în privința lui Joyksim Dawa

În emisiunea FANATIK SUPERLIGA, moderatorul Horia Ivanovici i-a întrebat pe invitați dacă Joyksim Dawa este un jucător bun sau nu. Toți analiștii prezenți în studio au răspuns la unison că fundașul camerunez nu are valoare de FCSB.

ADVERTISEMENT

”Mi-e frică să răspund la întrebarea asta. Nu pot să răspund doar cu da și nu. Dacă aș fi antrenor sau aș avea putere de decizie la FCSB eu n-aș începe cu el. Îmi aduc aminte de o perioadă pe vechiul Ghencea, jucam acasă, și dacă cumva îndrăzneai ca fundaș să dai pasă la portar te huiduiau ăia. Nu aveai voie să dai pasă la portar.

Venise Ilie Dumitrescu atunci în 2010, Barcelona era în vogă și începuse Mister cu semiluna îi zicea, fundașii laterali să joace la mijlocul terenului, mijlocașii să nu vină la primit și noi să plimbăm mingea pe un semicerc până se crează spațiile.

ADVERTISEMENT

Și începeam, fundaș dreapta, fundaș central, păi făceai o dată chestia asta și începeau ăia în tribună ‘băi, ce e asta, dă, bă, pasă’. Eu l-aș vedea bun la o echipă cu un stil defensiv care nu construiește foarte mult. La CFR-ul lui Dan Petrescu era chiar perfect”, a declarat Florin Gardoș.

Dawa, mai multe lipsuri decât calități

”Ia colecția din spate și vezi că eu le spun Stan și Bran, Heckle și Jeckle. I-ai văzut pe amândoi cum sar unul cu altul, Ngezana cu Dawa, și rămâne Iacob singur? Dawa este un jucător cu fizic bun, cu viteză, dar să se ducă la atletism că aici se joacă și cu mingea.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere al fundașului care își părăsește de foarte multe ori zona lasă un gol imens acolo. Dacă echipele care joacă cu FCSB exploatează acel spațiu pe care Dawa îl părăsește venind cu vârful de atac chiar peste mijlocași pot crea mari probleme. Și Rapid a reușit de multe ori.

Dawa nu construiește, nu dă cu stângul, nu știe jocul de anticipație, în afară de forță și viteză nimic. În niciun caz nu e de FCSB. Dacă dădeam atâtea pase lungi greșite pe Ghencea când jucam la Steaua mă huiduiau toți spectatorii. Pune mă mingea jos că ești la Steaua”, a spus și Vivi Răchită.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Giani Kiriță a afirmat la FANATIK SUPERLIGA că Joyksym Dawa poate fi cel mult una dintre rezerve la o formație de top: ”Într-o echipă cu pretenții, clar nu. E jucător de Cupa României, e jucător să-l ai acolo în cazul în care se accidentează cineva și cam atât”.

HORIA IVANOVICI te așteaptă la cea mai tare emisiune de sport din România, LIVE doar pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, FANATIK SUPERLIGA. Reluarea are loc pe Facebook și Youtube de la ora 17:30.

Dawa, făcut praf de 3 foști fundași

ADVERTISEMENT