Life

E cel mai tare obicei de 1 ianuarie. Tradiția care îi bucură pe toți bărbații. Cât vin trebuie să bei în această zi

Cum atragi norocul și sănătatea de parte ta, chiar din prima zi a Anului Nou. Obiceiul pe care trebuie să îl știe toți bărbații
01.01.2024 | 07:00
E cel mai tare obicei de 1 ianuarie Traditia care ii bucura pe toti barbatii Cat vin trebuie sa bei in aceasta zi
Ce trebuie să faci pentru a atrage norocul de partea ta în prima zi a Anului Nou. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

De obicei, la capitolul superstiții, femeile sunt cele care sunt mult mai atente și țin cont de ele. Însă, Anul Nou vine la pachet cu un obicei care, de cele mai mute ori, este preferatul bărbaților. Așadar, iată ce trebuie să faci dacă vrei să ai parte de noroc și realizări pe tot parcursul anului.

Tradiția din prima zi a Anul Nou care atrage norocul ca un magnet

Revelionul reprezintă acel moment din an în care cu toții ne punem dorințe și sperăm la un an mai bun. Românii au o serie destul de lungă de superstiții de la care nu se abat niciodată, cu atât mai puțin la trecerea dintre ani.

ADVERTISEMENT

Tradiția românească spune că în noaptea dintre ani este bine să fie mult zgomot. Sunetele puternice alungă spiritele rele și fac loc un Nou An mult mai bun. De asemenea, tot în noaptea dintre ani, cei care vor să aibă noroc în dragoste trebuie să se sărute sub vâsc.

Tot în noaptea de Anul Nou, nu este deloc recomandat să aruncăm gunoiul din casă. Acesta nu se aruncă nici în prima zi din an, pentru că se spune că dăm afară din casă norocul și banii. Tradiția spune că, dacă vrei să ai noroc la bani în Noul An, trebuie să te asiguri că nu ai deloc nicio datorie.

ADVERTISEMENT

Prima zi a anului este și ea una plină de superstiții și tradiții. Se spune că Anul Nou va fi unul cu noroc sau cu ghinion, în funcție de prima persoană care trecere pragul ușii. Dacă este blondă sau roșcată, vei avea parte de ghinion. În schimb, dacă este brunetă, vei avea un an plin de noroc și realizări.

Ce trebuie să faci pe 1 ianuarie pentru a alunga ghinionul

De asemenea, cel care aduce norocul în prima zi din an este bărbatul. Dacă își va trece pragul un bărbat, anul tău va fi unul îmbelșugat. Dacă, însă, va fi o femeie, vei fi urmărit e ghinion pe tot parcursul anului viitor.

ADVERTISEMENT

În prima zi a Anului Nou, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Vasile. Această zi este și ea una plină de tradiții și superstiții, mai ales că marchează un nou început. În această zi, se spune că este bine să bei cât mai mult vin.

Tradiția mai spune că, cu cât cantitatea de vin este mai mare, cu atât bărbatul va avea mai mult sânge în obraz. Cu alte cuvinte, va fi sănătos și voios tot timpul anului. Această regulă se aplică și femeilor.

ADVERTISEMENT

Tot în prima zi a anului, este bine ca fiecare persoană să ia în mână unealta cu care lucrează tot timpul anului. Aceasta trebuie mânuită de trei ori, pentru a duce spor pe plan profesional în anul care urmează.

Pentru ca Noul An să fie unul îmbelșugat, gospodinele din unele părți ale țării fierb într-o oală un cap de porc. Se spune că doar aceasta aduce noroc. În schimb, dacă se fierbe un cap de găină, se consideră ca întregul an va merge pe dos.

ADVERTISEMENT