Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„E de bun simț! Trebuie să asculți, să nu sfidezi!”. Reacția dură a lui Cristi Balaj după „contrele” Istvan Kovacs – ter Stegen la Barcelona – PSG 1-4

Cristian Balaj, fost arbitru, a discutat despre reacția lui ter Stegen în momentul în care Istvan Kovacs a dorit să dialogheze cu el, portarul având o manieră sfidătoare.
19.04.2024 | 21:31
E de bun simt Trebuie sa asculti sa nu sfidezi Reactia dura a lui Cristi Balaj dupa contrele Istvan Kovacs  ter Stegen la Barcelona  PSG 14
Cristi Balaj, ANALIZA LA SANGE a lui Istvan Kovacs in Champions League Barcelona - PSG 1-4
ADVERTISEMENT

Cristian Balaj a fost invitat la discuție de Cristi Coste, moderatorul emisiunii FANATIK SUPERLIGA. Emisiunea este disponibilă pe website-ul nostru live, în fiecare zi de luni, marți și vineri de la 10:30.

Ter Stegen, sfidător la adresa lui Istvan Kovacs în Barcelona – PSG 1-4

Istvan Kovacs a oferit penalty lui Paris Saint-Germain împotriva catalanilor de la FC Barcelona, ceea ce a atras reacțîi. Marc-André ter Stegen a avut o atitudine arogantă și sfidătoare la adresa lui Istvan Kovacs în timpul loviturii de departajare.

ADVERTISEMENT

Cristian Balaj a discutat despre stilul de a gestiona situația al portarului neamț, fiind extrem de dur cu ter Stegen. Fostul arbitru a spus că scopul discuției lui Kovacs era unul bun pentru portar, de a-l proteja.

„În primul rând, la acest nivel porți un dialog. Se recomandă din dorința de a proteja portarul, de a fi preventiv. Se recomandă când un portar se mișcă sau vrea să existe riscul de a nu respecta poziția conform legilor jocului, se recomandă să poarte un dialog cu el.

ADVERTISEMENT

Aici e vorba de un bun simt. În momentul în care cineva discută cu tine, e de bun simt să îl priveșți, să nu îl sfidezi și să spui că ai înțeles“, a spus Cristian Balaj în exclusivitate.

Ritualul lui ter Stegen, motive de ignore la adresa lui Kovacs

Fostul arbitru a discutat și despre ritualul pe care portarul îl are, fiind motivul pentru care l-a ignorat pe Kovacs. Însă, Balaj consideră că respectul trebuie să existe înaintea oricărei superstițîi. FC Barcelona a fost eliminata de PSG din Champions League, scor 4-6 la general.

ADVERTISEMENT

“Ritualul poți să ți-l faci după ce porți un scurt dialog, dar să vorbească arbitrul cu tine și să sfidezi.. E ca și cum ai ajunge într-o sală de judecată, și în timp ce judecătorul îți adresează câteva cuvinte, tu te legi la șireturi pentru că ai un ritual. Știi că dacă faci acest gest, ai o șansă de a obține o sentința mai blândă.

Indiscutabil, nici n-a fost altceva (n.r. o lipsă de respect). Până când arbitrul urmează să își ia poziția, care este arhicunoscută la executarea unui penalty, până când se da fluierul, până când executantul se apropie de minge tu poți să ai această mișcare. Ai timp suficient.

ADVERTISEMENT

Să ai o asemenea atitudine când un arbitru discuta cu ține din dorința de a te proteja, de a nu greși. Este un gest de sfidare, lucru care am văzut mulți arbitri care vorbesc cu portari, iar atitudinea portarilor a fost diferită de cel al Barcelonei.

Nu putea să îi dea galben. Nu este obligat portarul să vorbească cu arbitrul. Dar noi cei care privim, pentru noi este evident. Clar a existat o frustrare din partea celor de la Barcelona.

Toate deciziile importante le-a luat împotriva Barcelonei, dar regulamentul l-a obligat să facă asta. Nu este ușor, știe că toate deciziile au fost luate împotriva singurei echipe. Nu își dorește acest lucru, doar că este obligat“, a mai spus Cristi Balaj.

Reacția dură a lui Cristi Balaj după „contrele” Istvan Kovacs - Ter Stegen

ADVERTISEMENT