Fotbal intern

E oficial! 5 schimbări pe meci şi 9 jucători de rezervă pentru partidele din Casa Pariurilor Liga 1 rămase în acest sezon

21.05.2020 | 20:15
E oficial 5 schimbari pe meci si 9 jucatori de rezerva pentru partidele din Casa Pariurilor Liga 1 ramase in acest sezon
ADVERTISEMENT

Federaţia Română de Fotbal a emis un comunicat oficial prin care aduce la cunoştinţa tuturor faptul că, în conformitate cu schimbarea de regulament aprobată de IFAB, numărul schimbărilor în acest final de sezon creşte la 5. De asemenea, pe foaia de arbitraj pot fi trecuţi maximum 20 de jucători, în loc de 18.

Creşte numărul de schimbări şi de jucători de rezervă pentru meciurile din finalul sezonului 2019-2020 din Casa Pariurilor Liga 1

Chiar dacă numărul schimbărilor permise pe parcursul unui joc de Casa Pariurilor Liga 1 sau Casa Pariurilor Liga 2 a crescut de la 3 la 5 pentru fiecare formaţie, acestea nu pot fi efectuate decât în trei întreruperi ale jocului.

ADVERTISEMENT

La aflarea veştii că, pe acest final de Casa Pariurilor Liga 1, fiecare echipă poate schimba 5 jucători, Gigi Becali, patronul FCSB, a jubilat: „Jucătorii noștri sunt performanți. Mi-a plăcut regula cu schimbările, o să fac și eu ceva de pomină, o să fac patru sau cinci schimbări la pauză!“

Pe lângă cele două decizii aşteptate, s-au prezentat şi modificările la Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal. Astfel, s-a stabilit că ultima şi a sezonului în curs va reprezenta şi ultima zi a anului competiţional 2019-2020. Iar data imediat următoare va deveni prima zi a sezonului 2020-2021, care se va încheia la 30 iunie anul viitor.

ADVERTISEMENT

Vizele medicale ale jucătorilor nu vor fi prelungite automat, chiar dacă sezonul va continua şi după 30 iunie, data iniţială de încheiere.

Toţi jucătorii eligibili pentru regula U21 îşi vor menţine statutul, chiar dacă nu ar mai îndeplini condiţiile după data de 30 iunie, în mod normal.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu acordurile juniorilor

În cazul juniorilor care îşi termină perioada junioratului la 30 iunie 2020, contractele pot fi prelungite până la finalul sezonului 2019-2020, oricare ar fi acela, dar numai cu acordul părţilor. Hotărârea e valabilă numai pentru cluburile care mai dispută partide în această perioadă.

Orice fotbalist legitimat înainte de 16 martie 2020 are drept de joc până la finalul sezonului, numai dacă rămâne la clubul la care a fost legitimat la acea dată, iar cluburile nu pot folosi jucători legitimaţi după 16 martie 2020.

ADVERTISEMENT

În cazul în care se întocmesc acte adiţionale jucătorilor al căror contract expiră la 30 iunie 2020, acestea vor fi valabile cel puţin până la finalul sezonului.

Dacă un jucător a semnat deja cu un alt club, el poate prelungi cu actuala formaţie până la finalul sezonului, dar numai cu acordul scris al celeilalte părţi. Asta înseamnă că, spre exemplu, Bălgrădean poate semna o scurtă prelungire cu FCSB, până la startul noului sezon, dar doar cu voia CFR-ului.

Şi transferurile temporare (împrumuturile) de jucători pot fi prelungite până la finalul sezonului 2019-2020, a cărui data nu se cunoaşte încă.

Datele de început şi sfârşit pentru fereastra de transferuri intersezon nu a fost stabilită, dar va fi comunicată după ce va primi acordul FIFA. Totuşi această fereastra de transferuri nu poate începe înainte de terminarea sezonului competiţional 2019-2020.

Comunicatul FRF cu privire la modificarea regulamentului

Iată comunicatul integral al FRF:

În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă FRF a luat mai multe decizii în vederea reluării competițiilor Liga 1 și Liga 2.
Având în vedere modificarea temporară a Legilor Jocului aprobată de IFAB la propunerea FIFA, Comitetul de Urgență al FRF a decis ca până la finalul sezonului 2019/2020, echipele participante în competițiile Liga 1 și Liga 2 să poată efectua un număr de 5 înlocuiri pe toată durata desfășurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei.

Regula celor 5 schimbări permise pe durata unui joc a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediție a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut.

20 de jucători pe foaia de joc la Liga 1

De asemenea, s-a aprobat solicitarea de modificare a ROAF formulată de FC CFR 1907 CLUJ și U Craiova 1948 CS, astfel: „Pentru sezonul competițional 2019/2020 cluburile de fotbal participante la campionatul național Liga 1 pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, dintre care 9 jucători de rezervă, cu obligația de a înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 8 jucători formați la nivel național“.

Propunerea LPF cu privire la înlocuirea în cuprinsul listelor A și B a jucătorilor ale căror contracte expiră la finalul sezonului 2019/2020 și nu se ajunge la un acord pentru prelungirea acestora a fost aprobată astfel: „Jucătorii care nu prelungesc raporturile contractuale cu cluburile în vederea finalizării sezonului 2019/2020 vor putea fi înlocuiți cu alți jucători în listele A și B, oricând. Excepția se referă doar la jucătorii cărora urmează să le expire contractul la finalul sezonului 2019/2020 astfel cum a fost stabilit la începerea campionatului“.

ADVERTISEMENT
Tags: