Life

Ea este cea mai frumoasă pisică din lume. E crescută în România și a luat locul 1 la un concurs internațional

Un motan din România, considerat cea mai frumoasă felină din lume. A câștigat primul trofeu internațional la o expoziție de pisici.
01.11.2023 | 11:32
Ea este cea mai frumoasa pisica din lume E crescuta in Romania si a luat locul 1 la un concurs international
Motanul face parte din rasa ”Maine Coon”. Sursa foto: Fera.ro
ADVERTISEMENT

Un motan crescut în România a devenit cea mai frumoasă felină din lume în aceste zile. Este pentru prima oară când o pisică din țara noastră obține un trofeu mondial datorită aspectului fizic. S-a întâmplat la o expoziție internațională, organizată în Strasbourg.

Cea mai frumoasă pisică din lume este din România

RO Panco’s Elros, un motan de doar patru luni, născut și crescut în România, este acum considerată cea mai frumoasă pisică din lume. Felina provine din rasa Maine Coon și a participat la expoziția mondială de pisici, FIFe World Show.

ADVERTISEMENT

FIFe World Show s-a desfășurat anul acesta în perioada 28 și 29 octombrie, în ”Parc des Expositions” din Strasbourg, iar la concursul internațional au participat peste 1300 de pisici, din întreaga lume. Însă, motanul român RO Panco’s Elros s-a dovedit a fi cel mai frumos.

Ce spune stăpânul motanului RO Panco’s Elros

O mulțime de admiratori a câștigat RO Panco’s Elros la expoziție. Meritele îi aparțin și stăpânului său, Yan Panco, din București, care îi oferă toată atenția cuvenită. De altfel, într-o postare pe pagina sa de Facebook a mărturisit că nu intenționa să participe la competiție.

ADVERTISEMENT

” (…)RO Panco’s Bodhi ❤️ la doar 4 luni si o saptamana a fost BIV si NOM pentru BIS, unde a luat un vot!!! ❤️  Partea amuzantă este că nici nu trebuia să participăm, eram foarte aproape să nu fiu aici din motive personale.

(…) În avantajul meu, am prieteni încăpățânați, Anda, Cryss și Silviu, care m-au convins să particip în ultimul moment înainte de termen. ❤️ Le mulțumesc pentru tot, contribuția lor fiind de necontestat! ❤️🤗

ADVERTISEMENT

Nimic nu se compară cu participarea la cel mai important eveniment pentru pisici și, după atâția ani de participare la acesta, emoția rămâne aceeași. Primul NOM pe care l-am obținut a fost în 2014 cu bunicul lui Elros, NW GIC RO Panco’s Chrome Magnetism, la clasa juniori gr. VII (tot fratele său Candid a fost BIV și NOM la gr.III) , iar mai târziu în 2016, Marvel in the Sky a lui NW GIC RO Panco a fost tot BIV și NOM la clasa 12 gr. VIII! (…)❤️”, a scris stăpânul motanului pe Facebook.

Yan Panco a primit o mulțime de felicitări pentru victoria motanului său, RO Panco’s Elros, care așa cum reiese din postările de pe rețelele de socializare provine dintr-o familie numeroasă de pisici, din rasa Main Coon, la fel de frumoase ca el.

ADVERTISEMENT

Pisicile sunt unele dintre cele mai adorate animale de către români și nu numai. De-a lungul timpului, s-a constatat că aceste feline sunt precum o terapie pentru bunăstarea omului. Potrivit studiilor, la nivel global există peste 50 de rase de pisici, iar durata lor de viață este între 12 și 18 ani.

ADVERTISEMENT
Tags: