News

Ea este cea mai tânără mamă din istorie. A născut când avea doar 5 ani! Misterul tatălui copilului

16.05.2020 | 14:53
Ea este cea mai tanara mama din istorie A nascut cand avea doar 5 ani Misterul tatalui copilului
Lina Medina, cea mai tânără femeie care a născut, alături de fiul ei. Sursa foto: rarehistoricalphotos.com
ADVERTISEMENT

Lina Medina este o femeie din Peru în vârstă de 87 de ani care a intrat în istorie ca fiind cea mai tânără mamă. Femeia a dat naștere unui băiețel la vârsta de numai 5 ani, record care pare greu de conceput în zilele noastre, însă medicii au și o explicație pentru acest lucru.

Cea mai precoce mamă a născut la vârsta de numai 5 ani

Cea mai tânără mamă din istorie s-a născut într-un sat sărac din Munții Anzi, la vârsta de numai 5 ani ajungând la medic pentru că-i crescuse foarte mult abdomenul. După mai multe investigații, medicii din vremea respectivă au ajuns la concluzia că Lina Medina este însărcinată în 7 luni.

ADVERTISEMENT

Femeia a dat naștere unui băiețel pe când avea doar 5 ani 7 luni și 21 de zile. Lina Medina a născut prin cezariană un bebeluș de 2,7 kilograme care a prin numele Gerardo, la fel ca al medicului care a asistat operația. Se întâmpla pe 14 mai 1939, ziua în care cea mai tânără mamă a intrat în istorie.

Ea este cea mai tânără mamă din istorie. A născut când avea doar 5 ani! Misterul tatălui copilului. Sursa foto: adevarul.ro

Cum explică medicii cazul fetiței care a născut la doar 5 ani

Medicul care a efectuat operația de cezariană, Gerardo Lozada, a constat la vremea respectivă că fetița de numai 5 ani avea organele genitale dezvoltate complet, acestea dezvoltându-se în general, mai târziu, în jurul vârstei de 8 ani.

ADVERTISEMENT

Ulterior, endocrinologii au stabilit că Lina Medina suferea de pubertate precoce, lucru care se întâmplă la 1 din 10.000 de copii. De altfel, rapoartele medicale de la vremea respectivă arată că fetița avea șoldurile și sânii mult mai dezvoltați decât restul copilelor de 5 ani.

Majoritatea fetelor ajung la pubertate în jurul vârstei de 10 ani, în timp ce băieții mai târziu (pe la 11 -12 ani), însă se pare că Lina Medina avusese prima sa menstruație între doi ani jumătate și trei.

ADVERTISEMENT

Cine este tatăl copilului născut de Lina Medina

Cazul fetiței care a devenit mamă la nici 6 ani a intrat imediat în atenția oamenilor legii, tatăl fetiței fiind primul acuzat de viol. În cele din urmă bărbatul a fost eliberat din lipsă de probe.

Într-un articol publicat în anul 1955 despre acest caz se scrie că în comunitățile izolate din zonele montane exista o tradiție străveche potrivit căreia oamenii practicau ritualuri religioase precreștine care de cele mai multe ori implicau și orgii sexuale.

ADVERTISEMENT

Lina Medina a fost întrebată în repetate rânduri despre tatăl copilului pe care l-a născut la nici 6 ani, însă a refuzat vehement să ofere informații. Numeroși jurnaliști chiar s-au oferit să o plătească pe femeia din Peru, dar cel mai probabil aceasta va lua secretul cu ea în mormânt.

Lina Medina (7 ani) și fiul ei Gerardo (2 ani)
Lina Medina (7 ani) și fiul ei Gerardo (2 ani). Sursa foto: arehistoricalphotos.com

Ce s-a întâmplat cu băiețelul născut de femeia din Peru

Gerardo, fiul celei mai tinere mame din istorie, a aflat în jurul vârstei de 10 ani că Lina Medina nu îi este soră, ci de fapt mamă. Băiatul a trăit până la vârsta de 40 de ani când a murit din cauza unei afecțiuni la măduva spinării.

Cât despre mama sa, aceasta s-a căsătorit în anul 1972 și a mai dat naștere unui copil. Femeia s-a retras în districtul „Chicago Chico” din Lima, cel mai sărac al capitalei statului Peru, refuzând să se mai afişeze public.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT