Life

Ea este femeia care a născut 69 de copii. A intrat în Cartea Recordurilor

Femeia care a născut 69 de copii. A trăit în secolul al XVIII-lea și a intrat în Cartea Recordurilor cu acest număr ce pare ireal.
22.06.2023 | 22:57
Ea este femeia care a nascut 69 de copii A intrat in Cartea Recordurilor
Cine este femeia care a născut 69 de copii. Sursa foto: medium.com/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cine este femeia care a născut 69 de copii. Deși pare imposibil, acesta a trăit cu mulți ani în urmă și a intrat în Cartea Recordurilor. Cum a fost posibil să ajungă la acest număr?

Cine este femeia care a născut 69 de copii și a intrat în Cartea Recordurilor

Valentina Vassilyeva a trăit în Shuy, Rusia, în prima jumătate a secolului al XVIII-lea, alături de soțul ei, Feodor Vassilyev. Femeia a devenit cunoscută după ce a intrat în Cartea Recordurilor datorită numărului mare de copii pe care i-a născut de-a lungul vieții.

ADVERTISEMENT

Rusoaica a adus pe lume 69 de copii, un adevărat record. A născut de 27 de ori, iar 16 au fost seturi de gemeni, șapte de tripleți, precum și patru de cvatrupleți. Doi dintre copiii născuți de Valentina, adică un set de gemeni, nu au supraviețuit, astfel că au rămas 67.

Cu toate acestea, încă nu este clar dacă acesta este numărul exact de copii pe care Valentina i-a născut. Cert este că femeia a reușit să bată orice record pentru faptul că a reușit să aducă pe lume atât de mulți copii.

ADVERTISEMENT

De altfel, din cauza faptului că familia nu a fost documentată cu eficiență și cu precizie, nu s-a consemnat în istorie câți copii au trăit, în final. Nu sunt cunoscute nici prea multe detalii despre viața Valentinei Vassilyeva.

Femeia a trăit în perioada Imperiului Rus și lucra ca servitoare. La vremea respectivă, puține persoane reușeau să supraviețuiască, însă familia Valentinei era una foarte mare.

ADVERTISEMENT

Primele informații publice în legătură cu copiii Valentinei au apărut în 1783, în numărul revistei The Gentleman’s Magazine. În publicație se relata că “oricât de uimitoare ar părea, pot fi considerate credibile”. Un negustor englez din Sankt Petersburg este cel care a transmis aceste informații rudelor sale din Anglia, notează click.ro.

Nikitch Boltin a confirmat rapoartele, într-un comentariu din anul 1788. De asemenea, Pavlovich Bashutskiy le-a confirmat în 1834, într-una din cărțile sale.

ADVERTISEMENT

Cât a trăit Valentina Vassilyeva

Valentina Vassilyeva a trăit până la vârsta de 75 de ani. A rămas o figură cunoscută în istorie datorită faptului că a născut atât de mulți copii. Pe 27 februarie 1782, cei de la Mănăstirea de la Nikolsk au raportat la Moscova cazul femeii.

Soțul Valentinei, Feodor Vasiliev, a avut copii și cu cea de-a doua soție. Bărbatul a avut șase perechi de gemeni și încă două seturi de tripleți. Au fost, în total, încă 18 copii, în afară de cei 69 cu prima soție, potrivit shtiu.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: