Life

Ea este femeia din România cu cea mai mică pensie. A terminat o facultate, dar suma pe care o primește lunar de la stat e ireală

Tanti Cecilia este femeia cu cea mai mică pensie din România. Femeia a terminat facultatea, dar încasează o sumă infimă.
17.04.2023 | 17:33
Ea este femeia din Romania cu cea mai mica pensie A terminat o facultate dar suma pe care o primeste lunar de la stat e ireala
O femeie din România este nevoită să trăiască cu o pensie infimă. Imagine scop orientativ. Foto: Inquam/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Femeia cu cea mai mică pensie din România se numește Nestorescu Cecilia Daniela, are 68 de ani și locuiește în condiții grele. Bătrâna are studii superioare finalizate, dar banii încasați de la stat nu-i ajung nici măcar pentru mâncare.

Nestorescu Cecilia Daniela, femeia cu cea mai mică pensie din România

În vârstă de 68 de ani, Nestorescu Cecilia Daniela este femeia cu cea mai mică pensie din România. Bătrâna a terminat o facultate și, cu toate astea, de doi ani a ajuns să trăiască din mila oamenilor. Banii pe care îi primește de la stat nu-i ajung nici măcar pentru alimente.

ADVERTISEMENT

Tanti Cecilia, așa cum o știu apropiații, locuiește în Zimnicea, județul Teleorman, într-o casă care nu-i asigură prea multe condiții. Povestea sa a fost descoperită de o asociație caritabilă, care și-a dorit să-i ofere o viață mai bună.

Femeia cu cea mai mică pensie din România își imagina altfel viitorul. I-a plăcut mult să învețe, dar și să muncească. Numai că, din 20 de ani de activitate, s-a trezit că în cartea de muncă avea trecuți numai nouă. Prin urmare, suma încasată lunar este una infimă, de doar 135 de lei.

ADVERTISEMENT

Din acești bani, bătrâna ar trebui să-și asigure mâncarea, lemnele pentru foc și să-și achite și facturile. După cum este de așteptat, este imposibil, iar tanti Cecilia este, din când în când, ajutată de persoane cu suflet mare, fiind nevoită să renunțe chiar și la curentul electric.

Tanti Cecilia trăiește înconjurată de igrasie și mucegai

În plus, femeia cu cea mai mică pensie din România este înconjurată de mucegai și igrasie. Acoperișul locuinței sale s-a distrus în timp, iar acum plouă înăuntru. Hainele trebuie să și le spele la mână, iar toți acești factori au dus la îmbolnăvirea ei.

ADVERTISEMENT

Tanti Cecilia suferă de o afecțiune dermatologică severă. Dar tratamentul este unul costisitor, iar când trebuie să aleagă dintre medicamente și hrană, decizia este una lesne de înțeles. Totuși, bătrâna este recunoscătoare pentru ce primește.

Membri asociației Speranță pentru România o ajută de o bună perioadă, atât cât este posibil, pentru a nu ajunge pe străzi. Însă nu este suficient. Ei și-au propus să facă din casa bătrânei un cămin primitor.

ADVERTISEMENT

Pentru a-i asigura un trai liniștit în anii de viață care i-a mai rămas, asociația a pornit o campanie de strângere de fonduri pe Facebook. Din banii strânși, îi vor amenaja locuința și îi vor cumpăra lemnele pentru iarnă.

ADVERTISEMENT
Tags: