Life

Ea este românca celebră din SUA care a devenit bogată prin atacuri cibernetice. Cum virusa calculatoarele oamenilor

Românca care a devenit celebră în SUA, după ce s-a îmbogățit din atacuri cibernetice. Cum reușea să viruseze calculatoarele oamenilor.
12.10.2022 | 20:01
Ea este romanca celebra din SUA care a devenit bogata prin atacuri cibernetice Cum virusa calculatoarele oamenilor
Eveline Cismaru a prezentat scuze celor cărora le-a virusat calcultoarele. Sursa foto: Netherlands.postsen.com
ADVERTISEMENT

O româncă a impresionat SUA, dar și Olanda, după ce a făcut mai multe atacuri cibernetice aici și s-a îmbogățit din asta. Tânăra a oferit detalii despre cum reușea să intre în posesia calculatoarelor oamenilor.

Eveline Cismaru, românca celebră în SUA după ce a făcut atacuri cibernetice. Tânăra s-a îmbogățit din asta

Eveline Cismaru este numele româncei, iar faptele le-a săvârșit în perioada 2014, 2016. Chiar dacă a strâns o avere din ele, nu a scăpat de problemele cu oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Eveline a povestit pentru un post olandez, RTL Nieuws, că a stat un an și jumătate după gratii, iar acum își regretă ilegalitățile. Mii de calculatoare a virusat, printre care și cele care erau conectate la camerele de supraveghere ale Departamentului Poliției Metropolitane din Washington, înainte ca Donald Trump să ajungă președinte, la Casa Albă.

Eveline a relatat pentru sursa menționată că iubitul ei a învățat-o cum să intre în lumea hackerilor, acesta fiind deja infiltrat de mai mult timp. Astfel, românca a fost singura femeie din domeniu atunci, iar bărbații cu care colabora o ajutau cu drag.

ADVERTISEMENT

”Datorită lui știam multe despre criminalitatea informatică pentru că el era de ceva vreme în lumea asta. Ransomware-ul devenea foarte popular atunci.

Eram singura femeie din această lume și toți bărbații se arătau foarte fericiți să mă ajute. Am fost de acord cu asta”, a povestit Eveline pentru RTL Nieuws.

ADVERTISEMENT

Românca a povestit și cum virusa calcultoarele. Trimitea e-mail-uri la mai multe persoane, prin care le spunea că au facturi neplătite sau să acceseze anumite link-uri, dar oamenii cădeau în capcană de a accesa un ramsomware CTB Locker și așa li se bloca baza de date.

Din banii câștigați prin fraudă, Eveline își cumpăra lucruri scumpe, printre care haine și mașini.

ADVERTISEMENT

”Cumpăram mașini și haine și mergeam des în vacanță”, a mai detaliat Eveline Cismaru.

Românca a prezentat scuze oamenilor cărora le-a virusat calculatoarele

De asemenea, tânăra a mai precizat că acum trăiește în Londra, unde se ocupă de propria afacere cu marketing și social media. Spre finalul interviului, ea a prezentat scuze pentru atacurile cibernetice.

”Îmi pare rău, oameni buni. Pentru data viitoare: folosiți parole mai puternice, nu vă împărtășiți datele private și nu dați click pe link!”, a mai precizat românca.

ADVERTISEMENT
Tags: