Sport

Ebru Bolat, campioană națională la yachting. Vedeta României a făcut senzaţie la Mamaia

Ebru Bolat, vedeta României la Yachting, a făcut senzație la Campionatul Național de Yachting.
08.09.2023 | 16:57
Ebru Bolat campioana nationala la yachting Vedeta Romaniei a facut senzatie la Mamaia
Campionatul național de Yachting a avut loc la Mamaia.
ADVERTISEMENT

Campionatul Național de Yachtinhg s-a desfășurat la Mamaia. 85 de sportivi, cu vârste cuprinse între nouă și 64 de ani au participat la competiția de yachting-dinghy.Vedeta competiției a fost Ebru Bolat.

Rezultatele Campionatului Național de Yachting din Mamaia

Un rezultat interesant a avut loc la categoria ILCA 6. Pe primul loc s-a clasat Maximilian Roșca, de 23 de ani. După el, pe podium a ajuns un copil de doar 15 ani, Yanis Pop. Finalmente, locul trei a fost ocupat de un ”veteran”, Răzvan Pîslaru, de 55 de ani.

ADVERTISEMENT

La categoria ILCA 7 s-a înregistrat o situația similară. Câștigător a fost, la doar 21 de ani, Daniel Voicu. El a fost urmat de Adrian Petcu, concurent de 50 ani. Următorul la linia de sosire a fost Mihai Andronic, de doar 18 ani.

La startul competiției și-a făcut apariția și Ebru Bolat, care se pregătește de calificările pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Ea s-a impus la ILCA 6, fiind urmată de Iris Reșit și Ana Maria Hurmuzache. Nu este pentru prima oară când câștigă medalia de aur aici.

ADVERTISEMENT

Conform organizatorilor, la capitolul revelații îl regăsim pe Yanis Pop, de la CSM București, cucerind patru titluri naționale. De asemenea, organizatorii au fost foarte fericiți de interesul pentru categoria copiilor de sub 15 ani, unde s-au impus reprezentanții Sportului Studențesc.

Dacă Ebru Bolat a fost vedeta competiției, revelația întrecerii a fost Yanis Pop. Legitimat la CSM București, el a început să practice yachtingul în urmă cu un an și la această ediție a cucerit patru titluri naționale, unul dintre ele la ILCA 4, acolo unde i-a depășit pe Tudor Demuscă și pe Aleksis Radu.  

ADVERTISEMENT

La clasa Optimist, cea la care concurează copiii sub 15 ani, lupta a fost extrem de echilibrată, iar câștigătorii s-au decis pe ultimii metri.  

S-au impus reprezentanții clubului Sportul Studențesc, Filip Tomescu(masculin), respectiv Luminița Tomescu (feminin). Podiumul masculin a fost completat de Matei Mărginean și Costa Verioti, iar cel feminin de Sara Patache și Teodora Anghel”, ne-au spus organizatorii.

ADVERTISEMENT

Competiția a fost organizată de Universitatea Maritimă din Constanța, care s-a ocupat de pregătirea logistică a evenimentului.

ADVERTISEMENT