Sport

Echipa care șochează Europa. Are golaveraj 6-0 după 10 meciuri și a urcat pe podium!

Fotbalul este un sport plin de lucruri ciudate, însă linia de clasament a unei echipei din Europa șochează cu adevărat pe toată lumea.
13.10.2022 | 14:00
Echipa care socheaza Europa Are golaveraj 60 dupa 10 meciuri si a urcat pe podium
Fotbalul este un sport plin de lucruri ciudate, însă linia de clasament a unei echipei din Europa șochează cu adevărat pe toată lumea. Sursă foto: Twitter Burgos Club de Fútbol
ADVERTISEMENT

Totul se întâmplă în liga a doua din Spania, acolo unde evoluează și trei jucători români: Florin Andone la Las Palmas, Alex Pașcanu la Ponferradina și Andrei Rațiu la Huesca.

Europa, șocată de linia de clasament a unei echipe din LaLiga 2

S-au scurs 10 etape din LaLiga2, iar bătălia pentru promovarea în primul eșalon fotbalistic din Spania este una extrem de pasionantă. Și asta o arată și faptul că între liderul Las Palmas și Real Oviedo, prima formație aflată pe loc retrogradabil, sunt doar 10 puncte.

ADVERTISEMENT

Însă, ceea ce șochează întreaga Europă în acest start de sezon este faptul că echipa Burgos CF, unde a jucat și Gabi Balint în perioada 1990-1993, are o linie de clasament extrem de rar întâlnită în fotbal.

Formația pregătită de Julian Calero este neînvinsă în acest sezon și a înregistrat patru victorii și șase rezultate de egalitate, aflându-se pe locul 3 în clasament, cu 18 puncte, cu doar două mai puține decât Las Palmas și cu unul față de Deportivo Alaves, aflată pe poziția secundă.

ADVERTISEMENT

Echipă șoc Europa

Până aici nu ar fi nimic ieșit din comun, însă când te uiți pe golaverajul celor de la Burgos rămâi intersiz. Șase goluri marcate și niciunul primit în actuala stagiune. Toate cele 6 remize s-au încheiat 0-0, iar la capitolul victorii au trei de 1-0 și un 3-0 categoric cu Alaves.

Echipă șoc Europa

Burgos nu a mai primit gol din luna mai

Burgos CF a câștigat miercuri seară cu 1-0 pe terenul formației Andorra, patronată de fundașul Barcelonei, Gerard Pique. La finalul întâlnirii, portarul Jose Antonio Caro s-a arătat extrem de încântat de performanță, mai ales că gazdele au avut nu mai puțin de 20 de ocazii de gol, iar formația sa a avut o posesie a balonului de doar 16,8%.

ADVERTISEMENT

”Am rămas fără cuvinte. Mulțumesc tuturor pentru sprijin, ați fost incredibili. 10/10 meciuri fără gol primit”, a declarat el. Caro și-a îmbunătățit recordul absolut din fotbalul spaniol stabilit în runda precedentă și a ajuns la 900 de minute fără gol încasat.

Seria de meciuri fără gol primit a celor de la Burgos este și mai mare dacă ținem cont că și-au păstrat poarta intactă și în ultimele două etape din sezonul precedent. Defensiva lui Burgos nu a mai cedat din luna mai, de la un meci pe teren propriu cu Cartagena, încheiat 1-1.

ADVERTISEMENT

După acest start entuziasmnat, Burgos CF visează cu ochii deschiși la promovarea în premieră în LaLiga. ”Ne gândim la salvarea de la retrogradare. Știm că avem nevoie de 50 de puncte. Dar în fotbal și în viață este totul despre a visa. Salvarea este obiectivul, dar bineînțeles că visăm ca toate echipele”, a declarat directorul sportiv Michu, fost jucător la Oviedo, Celta Vigo, Rayo Vallecano, Swansea City și Napoli.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori