Sport

Echipă prezentă în optimile Ligii Campionilor, acuzată de blat! Miza: 43 de milioane de euro

Una dintre echipele prezente în optimile Ligii Campionilor este acuzată de blat. Ar fi aranjat meciul din campionat pentru calificarea în preliminarii.
22.02.2023 | 19:10
Echipa prezenta in optimile Ligii Campionilor acuzata de blat Miza 43 de milioane de euro
Benfica este acuzată de blat. Miza s-a ridicat până la 43 de milioane de euro. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Benfica Lisabona, echipă care se află cu un pas în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după victoria contra lui Club Brugge, scor 2-0, este acuzată de aranjarea unui meci din campionatul Portugaliei în sezonul 2017-2018. Totul pentru clasarea pe poziția a doua, care asigura calificarea în preliminariile Ligii Campionilor.

Benfica este acuzată de blat! Ar fi aranjat meciul cu Moreirense din ultima etapă pentru a se califica în preliminariile Ligii Campionilor

Benfica s-a descurcat de minune în acest sezon. Echipa pregătită de Roger Schmidt se află pe primul loc în campionatul portughez, este cu un pas în sferturile Ligii Campionilor și l-a cedat pe Enzo Fernandez la Chelsea pentru 106,8 milioane de lire sterline, cel mai scump transfer făcut vreodată de o echipă din Premier League.

ADVERTISEMENT

După ce președintele Rui Costa a fost acuzat de aranjare de meciuri, au ieșit la iveală noi informații care spun că Benfica ar fi regizat blat în sezonul 2017-2018, în ultima etapă a campionatului cu Moreirense. Mai exact, în ultima etapă „vulturii” ar fi vrut neapărat să câștige împotriva lui Moreirense pentru a ocupa locul 2 și a se califica în preliminariile Ligii Campionilor în dauna lui Sporting.

Rivala din capitală pierdea în fața lui Maritimo, scor 1-2. Singurul gol al partidei suspecte de blat a fost înscris dintr-un penalty, obținut după un henț al lui Alfa Semedo la începutul reprizei a doua. Ulterior, „vulturii” l-au transferat pe mijlocașul defensiv din Guineea-Bissau.

ADVERTISEMENT

Alfa Semedo s-a transferat la Benfica în sezonul următor

În prezent, la Al-Tai, echipa antrenată de Mirel Rădoi, al cărui salariu a fost dezvăluit în exclusivitate de FANATIK, Alfa Semedo a fost transferat de Benfica în vara lui 2018 cu 2,5 milioane de euro pentru 50% din drepturile federative și a evoluat timp de 16 partide.

Ulterior, mijlocașul defensiv a fost împrumutat la Espanyol, Nottingham și Reading, iar în iulie 2021 a ajuns la Vitoria Guimaraes pentru 1,5 milioane de euro. Grație victoriei cu Moreirense, Benfica a terminat pe locul 2 în ierarhie, cu 81 de puncte.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, rivala din oraș, Sporting, a terminat pe locul trei după înfrângerea cu Maritimo, cu 78 de puncte. Fosta echipă a lui Cristiano Ronaldo avea avantajul meciurilor directe în fața Benficăi, iar cu o victorie, Sporting ar fi putut accede în preliminariile Ligii Campionilor.

Benfica, acuzată de blat! Miza s-a ridicat până la 43 de milioane de euro

Benfica a avut un parcurs lung în cupele europene, oprindu-se în sferturile de finală ale Europa League. În tururile preliminare, liderul din „Liga Portugal” a trecut de echipe, precum PAOK sau Fenerbahce, iar câștigurile totale s-au ridicat până la 43 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Nu este prima oară când Benfica este acuzată de blat. În urmă cu aproximativ doi ani, Luis Felipe Vieira, fostul președinte al „vulturilor”, a fost arestat pentru fraudă, evaziune fiscală și spălare de bani. A fost obligat să demisioneze în urma implicării în dosarul „Cartonașul Roșu”, care prevedea coruperea arbitrilor.

De asemenea, Benfica este investigată pentru că ar fi trucat mai multe meciuri în perioada 2016-2020. Ultimul pe lista acuzaților este Rui Costa, fosta glorie a portughezilor, actualmente președintele clubului.

ADVERTISEMENT
Tags: